Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2018 o 12:08
Čas čítania 0:00
Sona O.

Miliardár zaplatil 10 000 dolárov za asistovanú samovraždu, svoje vedomie chce digitálne zálohovať

ZAUJÍMAVOSTI SILICON VALLEY
Uložiť Uložené

Sam Altman zo Silicon Valley zaplatil firme za to, aby ho zabili a jeho pamäť a vedomie digitálne zálohovali.

Firma Nectom sľubuje svojim zákazníkom zálohovanie vedomia do digitálnej podoby, čím prakticky hovorí o nesmrteľnosti. Ich proces sa podobá asistovanej samovražde, ktorá je momentálne v USA legálna v 5 z 50 krajín. 

 "Veríme, že ešte v tomto storočí budeme schopní digitalizovať informácie v mozgu a znovu tak vytvoriť vedomie," tvrdí Nectom o svojom ambicióznom projekte.

Miliardár zaplatil 10 000 dolárov za asistovanú samovraždu, svoje vedomie chce digitálne zálohovať
Zdroj: Nectom

Jedným z 25 ľudí, ktorí sú momentálne registrovaní na čakacej listine, je aj 32-ročný podnikateľ a miliardár Sam Altman. Podobne ako ostatní, aj on musí najprv fyzicky zomrieť, v postupe podobnom asistovanej samovražde. Zákazníka zaživa pripoja k prístroju, ktorý mu vpichne špeciálnu zmes chemikálií vytvorených firmou. Zmes pomáha telo uchovávať v stave zmrazenia bez toho, aby hrozilo, že dôjde k rozkladu, a to na stovky či dokonca tisícky rokov. Aby postup skutočne fungoval, mozog musí byť čerstvý

Embed from Getty Images

 Ak bude proces skutočne úspešný, mozog klientov sa následne pripojí k internetu a ich myseľ tak bude žiť naveky. Na svojej stránke firma sľubuje: "Zachováme všetky vaše spomienky, od obľúbenej kapitoly v knihe až po pocit chladného vánku, pečenia jablkového koláča alebo večere s priateľmi a rodinou."

Umelé zachovania vedomia bude pravdepodobne sprístupnené pre smrteľne chorých. Tým momentálne zákon povoľuje aj asistovanú samovraždu. Podmienky sú však prísne, chorý nemôže mať žiadnu nádej na vyliečenie a musí mu zostávať menej ako pol roka života

Domov
Zdieľať
Diskusia