Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2018, 16:16
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Diváci a kritici jasajú, Ready Player One je veľkou Spielbergovou geek klasikou, ktorú si zamilujeme

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Hitovka či bolestný priemer?

Ready Player One si odbil trochu prekvapivú premiéru v rámci festivalu SXSW, čo samozrejme znamená, že sa na internete objavili prvé reakcie kritikov a divákov. So sci-fi Stevena Spielberga sa spájajú pomerne veľké očakávania a doterajšie trailery dokazovali, že minimálne po vizuálnej stránke nás čaká vypiplaná jazda.

V adaptácii románu Ernesta Clinea uvidíme Tyea Sheridana, Marka Rylancea či Bena Mendelsohna. Dokázal však Spielberg doručiť hitovku alebo budeme sály opúšťať sklamaní? Najlepšie samozrejme bude, ak si utvoríme názor sami, ale prvé reakcie nám aspoň niečo napovedia.

Diváci a kritici jasajú, Ready Player One je veľkou Spielbergovou geek klasikou, ktorú si zamilujeme
Zdroj: Warner Bros.

Erik Davis napísal, že Ready Player One je „klasický Steven Spielberg“ a doplnil: „Má to v sebe rôzne odkazy, divoké efekty a skvelý osemdesiatkový soundtrack. Má však aj šarm, srdce, humor a fantastickú hudbu Alana Silvestriho.

„Ready Player One pôsobí, akoby si Spielberg napozeral filmy Luca Bessona a rozhodol sa, že ich prekoná,“ napísal Eric Kohn a dodal, že Ready Player One je zatiaľ „to najúžasnejšie, čo doteraz urobil“.

Aj Eric Vespe bol spokojný a napísal, že ide pravdepodobne o najviac "geekovský" film všetkých čias. Ramin Setoodeh prezradil, že Spielberg zožal od publika nekompromisný standing ovation.

Diváci a kritici jasajú, Ready Player One je veľkou Spielbergovou geek klasikou, ktorú si zamilujeme
Zdroj: Warner Bros.

Brian Tallerico napísal, že sa toho v Ready Player One deje strašne veľa. „Možno až príliš,“ povedal. „Ale na čo som stále myslel bolo, že moje deti budú tento film milovať.“ Označil ho ako hravý a napínavý.

Scott Weinberg vyhlásil, že Ready Player One je veľká zábava, upozornil však tých divákov, ktorým zatiaľ Spielbergova novinka z trailerov nevoňala, nech sa pripravia na sklamanie.

Joanna Robinson pochválila herecký výkon Marka Rylancea.Žiari doslova vo všetkom, v čom sa objaví,“ dodala. Britt Hayes ale nadšená nebola, čoho dôkazom je aj jej nasledovný tweet:

Kristy Puchko zase napísala, že Ready Player One jej spôsobil bolesť hlavy aj očí. Snímku označila za "kakofonický bordel" a zdôraznila: „Nie je to žiadny milostný dopis pop kultúre. Je to hlúpa hra na nostalgiu a neponúka nič nové ani zaujímavé.

Väčšina prvých reakcií sa teda nesie v pozitívnom duchu. Zdá sa, že pokiaľ vás trailery nalákali, budete zrejme spokojní. S konečnou platnosťou sa verdikt dozvieme 29. marca (březen) tohto roku. Chystáte sa do kina?

Domov
Zdieľať
Diskusia