Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2018, 16:31
Čas čítania 0:00
Radka T.

Dočkali sme sa potravín v rovnakej kvalite ako Rakúšania. Obľúbený výrobca pizze zmenil receptúru

ZAUJÍMAVOSTI PIZZA POTRAVINY
Uložiť Uložené

Slováci si môžu kúpiť kvalitnejšiu pizzu.

Dvojité štandardy potravín trápia Slovákov. Avšak nielen obyvatelia našej krajiny, ale i ďalších v strednej Európe museli znášať nižšiu kvalitu niektorých potravín, pričom len kúsok za našimi hranicami majú obyvatelia k dispozícii vyšší štandard. Veci sa však, našťastie, menia k lepšiemu.

V týchto dňoch potešila správa, že Slováci si budú môcť kúpiť pizzu Ristorante od Dr. Oetker v rovnakej kvalite ako Rakúšania či Nemci. Kvalitu výrobku predávaného na Slovensku zmenil rakúsky výrobca ešte začiatkom tohto roka, informuje denník SME. Pizza má teraz väčšiu gramáž, priemer aj vzhľad. 

Ako píšu Hospodárske noviny, ešte v októbri minulého roka obsahovala pizza menej paradajok či mozzarelly, no zároveň bola aj lacnejšia. Teraz si za ňu budú musieť zákazníci priplatiť. „Novozavedený sortiment pizza Ristorante má vyššiu kvalitu, čo má, samozrejme, vplyv aj na cenu,“ uviedol pre Hospodárske noviny generálny riaditeľ Dr. Oetker pre Českú a Slovenskú republiku Jozef Debrecký. Dodal ešte, že mrazenú pizzu v rovnakej podobe ako v krajinách západnej Európy sa rozhodli zaviesť na základe spätnej väzby. 

Odporúčané
KVÍZ: Vieš, v ktorej krajine vznikol kečup a kde prvýkrát pestovali cibuľu? Otestuj sa, či poznáš pôvod základných potravín KVÍZ: Vieš, v ktorej krajine vznikol kečup a kde prvýkrát pestovali cibuľu? Otestuj sa, či poznáš pôvod základných potravín 12. marca 2024, 15:30

Vďaka odstráneniu rozdielov v receptúre sa na slovenský trh dostanú aj také značky pizze, ktoré Dr. Otker síce vyrába dlho, no k nám ich zatiaľ ešte nedodával. 

Dr. Oetker je v procese zjednocovania kvality potravín pre západný a východný trh ďalšou spoločnosťou, ktorá k nám priniesla konečne kvalitné potraviny vo vyššom štandarde. Ako ďalej dodáva SME, predtým to boli napríklad maslové sušienky z nemeckej pečivárne Bahlsen alebo mozarella značky Clever. V prípade sušienok obsahovali tie, ktoré boli určené pre východný trh, palmový tuk namiesto masla, a mozzarellu mali Rakúšania súdržnejšiu a kompaktnejšiu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia