Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2018, 11:40
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Kožené či nadrozmerné bundy, chunky tenisky alebo luxusné doplnky. Pouličná móda búra limity

MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

To najzaujímavejšie z ulíc známych metropol pohľadom fotografky, ktorá má módu v malíčku.

Verte alebo nie, svet módy je oveľa rýchlejší, ako by ste očakávali a trendy sa nemenia každou sezónou, ale takmer obdeň, čo nutí ľudí nakupovať stále nové a nové oblečenie. Len málokto z nás totiž dnes dbá na udržateľnosť a nadčasovosť, ale riešime skôr to, čo si pomyslia okoloidúci ľudia.

Nebudeme avšak ďalej zbytočne písať dlhé riadky o tom, ako je móda povrchná, keďže to k danému priemyslu jednoducho patrí. Radšej si skúsme zo záberov nižšie od fotografky menom Eva Losada zobrať to pozitívne a hľadajme inšpiráciu v jednotlivých kúskoch. Ulice Milána, Londýna, Florencie, Paríža, Kodane či New Yorku sú jej totiž plné a čakajú len na to, kedy sa dostane aj do iných miest.


Belgický návrhár Raf Simons je na módnom výslní už vyše dvoch dekád a aktuálne sa okrem vlastnej značky podieľa aj na kolekciách pre Calvin Klein. Vo voľnom čase si avšak rád vychutná aj prehliadky svojích kolegov, ako napríklad v Londýne, kde si nenechal újsť najnovšie diela spod rúk J.W. Andersona. Čerstvo 50-ročný mág si obliekol koženú bundu s lemovaním z ovčej vlny, ktorou určite neurobíte krok vedľa.

Joey Bada$$ v nepremokavej  olivovo zelenej bunde, celočiernych cargo pants a teniskách Converse. Ani ulice New Yorku nie sú posledné týždne práve najteplejšie. Poštársku tašku už ceníme o čosi menej ako zvyšok outfitu.

Šéfredaktorka NSS Magazine menom Giada Tinelli zvolila počas Pitti Immagine vo Florencii vyslovene pánsky look. Nadrozmernú bundu Moncler doplnila o široké maskáče a tenisky z kolaborácie Nike x Off-White.

Taliansky model Gianluca Potami, ktorý mal blízky priateľský vzťah aj so zosnulým Lil Peepom, si na seba počas LFW obliekal koženú motorkársku bundu Yamaha Racing. Rozhodne urobil veľmi dobre.

Je pre vás kombinácia športovej súpravy a robustných topánok nepredstaviteľná? Kórejská modelka Ho Yeon Jung vás presvedčí, že to ide. Ktovie, čo by na daný outfit povedali ľudia v centrále adidas Originals, respektíve Dr. Martens, my sme však za. 

Fotograf Indi Mouart z Belgicka v jedných z najbláznivejších nohavíc, aké sme kedy videli. Spolupráca medzi Moncler a návrhárom Craigom Greenom v plnej kráse. Lepšie "predať" dané kúsky dokázal už azda len raper Skepta.

Milánska kráska Maria Vittoria Reale, ktorú vám už onedlho predstavíme aj v osobitom článku, si ulice zimného Toskánska užívala vo vzorovanom komplete doposiaľ neznámej značky M1992, čiernej baretke a slnečných okuliaroch požičaných z trilógie Matrix. Až na naozaj hrozné topánky hodnotíme celkový vzhľad veľmi pozitívne. 

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

Moncler x Craig Green po druhé v dnešnom článku, ale tentokrát na vrchnom diele šatstva. Táto bunda nie je pre každého, avšak ak ju dokážete skombinovať, ako napríklad Eugene z redakcie Esquire Singapore, tak máte o úspech medzi fotografmi postarané.

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

Ako sme už spomínali, lemovanie z ovčej vlny je stále trendovou záležitosťou, o čom svedčí aj outfit Aleali z Paríža. Ikona americkej pouličnej módy na prehliadku Dior okrem perfektnej bundy vytiahla taktiež kožené nohavice a čižmy s ťažko pomenovateľným vzorom.

Adwoa Aboah známa predovšetkým z prehliadkových mól na prechádzke New Yorkom v nezvyčajne farebnej bunde od Burberry a štýlovej baretke. Aktivistka za práva žien si môže obliecť takmer čokoľvek, vždy bude vyzerať božsky.

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

Marcus Paul si postupom rokov v módnom priemysle našiel vlastný štýl, ktorý dotvoril teniskami zo spolupráce adidas x Raf Simons.

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

Tinie Tempah je azda najangažovejším britským raperom v módnom svete, o čom nás neustále presviedča už pekných pár rokov. Tentokrát pred parížskou prehliadkou Thom Browne v dlhom kabáte Loewe.

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

Na záver tu máme ešte 10 náhodne vybraných snímok z rôznych miest, na ktorých nechýbajú mená ako Jerry Lorenzo, Luka Sabbat, Poggy či Hiroshi Fujiwara.

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

V prípade, že sa o módne dianie zaujímate trochu bližšie, určite nezabudnite navštíviť ani našu stránku Móda Refresher, ktorá vám poskytne vždy len tie najzaujímavejšie a najhorúcejšie informácie z módneho sveta. Ďakujeme vám!

Domov
Zdieľať
Diskusia