Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2018, 9:39
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Surrealistické ilustrácie, ktoré ti možno naženú zimomriavky. Viaceré diela tureckého umelca by sa nestratili ani v nočných morách

ZAUJÍMAVOSTI TURECKO UMENIE
Uložiť Uložené

Šikovný umelec z Turecka si vytvoril osobitý štýl.

Surrealizmus nie je v žiadnom prípade stratený ani v dnešnej dobe, pretože množstvo súčasných amatérskych aj profesionálnych umelcov si tento štýl osvojilo a inak na tom nie je ani turecký tvorca Aykut Aydoğdu. Umelec z Turecka sa pohráva so vzhľadom svojich ilustrácií a aj keď sa na jednej strane snaží navodiť atmosféru realistického sveta, pomocou niekoľkých kreatívnych nápadov dokáže svoje výtvory pretvoriť na nečakané surrealistické predstavy.

Aykut sa nezameriava iba na jednu špecifickú tému, ale nebojí sa tvoriť ilustrácie o láske, smrti či filozofickom pohľade na život. Na svojom Instagrame si za posledné roky získal veľkú pozornosť verejnosti, pretože ho tam sleduje už viac ako 200-tisíc ľudí a pri pohľade na jednotlivé príspevky sa človek ani nemôže čudovať. Perfektne premyslená kompozícia aj samotný obsah jeho diel z neho robia umelca na najvyššej úrovni a ak sa na jednotlivými ilustráciami začneš aj do hĺbky zamýšľať, tak skoro nebudeš môcť prestať.  

Domov
Zdieľať
Diskusia