Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2018, 18:42
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Kultový Super Mario sa od tvorcov Mimoňov či Ja, zloduch dostane na plátna kín v celovečernom animáku!

FILMY A SERIÁLY SUPER MARIO
Uložiť Uložené

Mario sa do kín pozrie už druhýkrát.

Inštalatér Mario je jednou z najznámejších postavičiek videoherného sveta a hoci sa v roku 1993 dočkal celovečernej hranej adaptácie, rozhodne sa nedá povedať, že išlo o dôstojné prevedenie kultovej videohry na plátno. Spoločnosť Illumination Entertainment sa preto rozhodla, že dá Mariovi ešte jednu šancu, tentokrát však na poli animovaného filmu. Snímka na motívy série videohier Super Mario Bros. vznikne v priamej spoluprácii s Nintendom.

Finančne pomôže aj štúdio Universal Pictures, ktoré sa zároveň postará aj o distribúciu. V spomínanej hranej adaptácii sme v hlavných úlohách mohli vidieť Boba Hoskinsa, Johna Leguizama či Dennisa Hoppera. Režírovali ju Annabel Jankel a Rocky Morton a hoci bola nominovaná na dve ceny Saturn, kritici na nej nenechali nitku suchú. Dodnes sa na ňu spomína ako na najhoršiu videohernú adaptáciu histórie. Pevne dúfame, že na druhýkrát to už vypáli lepšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia