Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2018, 9:49
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Najrýchlejšie SUV prichádza krátko pred uvedením na trh v prvej úprave, po ktorej je Urus ešte agresívnejší

TECH TUNING
Uložiť Uložené

Pred zásahom tunera vie super-SUV akcelerovať na stovku za impozantný čas len 3,59 sekundy.

Asi nám dáte za pravdu, že Lamborghini Urus patrí rozhodne medzi tie najkontroverznejšie, no zároveň aj dizajnovo najextravagantnejšie SUV-čka. Aj napriek tomu, že výrazná dizajnová nôta novinke nechýba, známa tuningová firma TopCar Design si zjavne myslí svoje a už i tak jedinečné krivky ešte patrične vylepšuje. Paradoxom je, že o úpravy sa postaral tuner ešte predtým, ako mal fyzicky novinku po ruke, nakoľko Urus sa na trh oficiálne dostáva až časom.

Oficiálne fotografie, ktoré tak vidíte nižšie sú v skutočnosti len mimoriadne kvalitné počítačové rendery. Gro úprav sa pochopiteľne zameriava na samotný dizajn, ktorý sa ešte pritvrdil. Urus tak dostal agresívnejšie nárazníky, ešte vystupujúcejšie blatníky a množstvo detailov a nadstavcov. Pribudli väčšie čierne kolesá, ním následne sekundujú na čierno lakované spodné časti vozidla, no a zvyšok karosérie napokon pokrýva špecifická zelená farba.

Pozorné oko si následne všimne nové koncovky výfukov, na výber pritom budú až dve riešenia - prepojené podlhovasté koncovky alebo klasické okrúhle. V oboch prípadoch s aplikáciou červenej farby. Bližšie informácie z fotiek vyčítať nemožno, je však vysoko pravdepodobné, že svedkami budeme i technických úprav. Dvakrát preplňovaná 4-litrová V8-čka so štandardným výkonom 484 kW / 650 koní si tak určite po úpravách polepší na úroveň minimálne 700 koní.

Domov
Zdieľať
Diskusia