Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2018, 11:37
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Spomalenie iPhonu so slabou batériou si budeme môcť vypnúť. Apple však tento krok neodporúča

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Aktualizácia príde už čoskoro.

Pred nedávnom zasiahla Apple celosvetová vlna kritiky po tom, čo sa na svetlo dostala informácia o spomaľovaní zariadení so staršími, nedostatočne výkonnými batériami. Časť užívateľov sa s týmto krokom stotožnila, no na druhej strane sa našli i výrazní odporcovia zásahu do celkovej svižnosti telefónu. Podľa nášho názoru je táto nenávisť sčasti neopodstatnená, totiž obmedzením výkonu v starších batériách možno predísť ich rýchlemu znehodnoteniu a zároveň nečakaným zlyhaniam telefónu v momentoch, kedy ho potrebujete najviac.

Každopádne, spoločnosť o tomto kroku viac než rok neinformovala koncových užívateľov a aj z toho dôvodu dnes čelí nejednej žalobe. Najnovšie rozhodnutie by však technologickému gigantovi malo napraviť renomé.

Tim Cook prezradil, že prichádzajúca aktualizácia iOS 11, ktorá je momentálne v rukách beta-testerov, ponúkne okrem iného možnosť vypnúť obmedzenie výkonu a pracovať s telefónom tak, ako keby disponoval novou a neporušenou batériou.

Taktiež pribudne možnosť sledovať "zdravotný stav" svojej batérie. Cook priznáva, že podobné hardvérové nastavenie nemá v iOS obdoby a jedným dychom dodáva, že rozhodne neodporúča užívateľom toto obmedzenie vypínať z vyššie uvedených dôvodov. 

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Toto však nie je jediné odškodnenie zo strany Apple. V rámci verejného ospravedlnenia má každý majiteľ iPhonu 6 a vyššie nárok na zvýhodnenú cenu výmeny batérie v cene 30 €. Ponuka je časovo obmedzená do 31.12.2018 a týka sa všetkých autorizovaných predajcov Apple.

Ak vlastníte Mac a chcete si skontrolovať stav batérií vašich zariadení od Applu, stiahnite si bezplatnú utilitu coconutBattery. Výkon telefónu môžete otestovať v iOS appke Geekbench 4.

Dostupnosť aktualizácie je predbežne naplánovaná na marec.

Spomalenie iPhonu so slabou batériou si budeme môcť vypnúť. Apple však tento krok neodporúča
Zdroj: www.idownloadblog.com
Domov
Zdieľať
Diskusia