Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. decembra 2017, 17:12
Čas čítania 0:00
Marek R.

12-ročný hráč PSG vyčnieva nad ostatnými. Kvôli výške mu súperi nechcú veriť jeho vek

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Asi jedol veľa špenátu.

Keď sme ako deti hrávali futbal, fyzická výhoda hrala obrovskú úlohu. Niekto totiž narástol/nabral skôr ako ostatní a na ihrisku to bolo jasne cítiť. Niekedy sme sa až čudovali, či skutočne ide o človeka nášho veku a rovnakú dilemu majú aj kluby La Ligy, keďže vyjadrili pochybnosti o zázračnom dieťati francúzskeho PSG.

Bitshiabu El Chadaille hrá za PSG v kategórii U12, má teda 12 rokov, no pri pohľade na jeho postavu sa človeku ani nechce veriť. A to hlavne v prípadoch, kedy stojí popri svojich súperoch či spoluhráčoch. Bitshiabu sa narodil v roku 2005 a do Paríža sa pobral v apríli tohto roku z klubu Saint-Denis Union Sport.

12-ročný hráč PSG vyčnieva nad ostatnými. Kvôli výške mu súperi nechcú veriť jeho vek

Jeho tím sa nedávno zúčastnil turnaja La Liga Promises, kde si zmerali sily napríklad s Atléticom Madrid (prehrali 2:3) a španielske celky neverili vlastným očiam pri pohľade na jeho fyzické dispozície. Jeho agentom je ten najlepší v hre - Mino Raiola a ten sa vyjadril, že Bitshiabuho mama mu ukázala rodný list a všetko sedí.

Napríklad taká Nigéria je známa falšovaním rodných listov a ich mládežnícke reprezentácie zvyknú na vrcholných podujatiach prakvapiť, no vo Francúzsku to také jednoduché zrejme nebude a Bitshiabu skutočne len trochu skôr vyrástol.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Nebol by to však prvý príklad, kedy jednoducho niekto prerástol svoju generáciu. V minulosti to bol napríklad Romelu Lukaku, ktorý bol ako dieťa o dve hlavy vyšší ako ostatní a dokonca aj vyšší ako rozhodca, vek napríklad neverili ani Renatovi Sanchesovi z Portugalska.

Romelu Lukaku tiež veľmi rýchlo narástol

12-ročný hráč PSG vyčnieva nad ostatnými. Kvôli výške mu súperi nechcú veriť jeho vek

Domov
Zdieľať
Diskusia