Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2017, 15:01
Čas čítania 0:00
Radka T.

V Rusku sa objavil modrý sneh. Ľudia podozrievajú miestnu chemicko-farmaceutickú firmu a boja sa toxickej kontaminácie

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO SNEH
Uložiť Uložené

Rusi majú obavy z možného úniku toxických chemikálií, vysvetlenie však môže byť aj bizarnejšie.

Obyvatelia Petrohradu boli svedkami záhadného javu. Na území sa totiž objavil modrý sneh, čo je mimoriadne nezvyčajný jav.

Samozrejme, ihneď sa objavili podozrenia z toxického kontaminovania a obyvatelia boli znepokojení tým, aký to môže mať dosah na ich zdravie.

Podľa úradov mal sneh bledomodrú až fialovú farbu. Agentúra, ktorá monitoruje životné prostredie, teraz odobrala vzorky, aby podozrivý sneh preskúmala. Niektorí ľudia sú však už teraz presvedčení o tom, že ho má na svedomí miestna chemicko-farmaceutická firma. Objavili sa aj podozrenia z úniku kobaltu alebo metylénovej modrej. 

V Rusku sa objavil modrý sneh. Ľudia podozrievajú miestnu chemicko-farmaceutickú firmu a boja sa toxickej kontaminácie
Zdroj: www.youtube.com

Petrohrad však nie je jediným ruským mestom, kde sa objavil modrý sneh. Médiá pripomínajú, že v roku 2015 prekvapil aj ľudí z Čeľabinsku. Nakoniec sa však zistilo, že ide o potravinárske farbivo, aké sa používa pri farbení veľkonočných vajec. 

Moscow Times informuje, že modrý sneh mal asi centimetrovú hrúbku a nepokrýval len zem, ale napríklad i zaparkované autá. 

Domov
Zdieľať
Diskusia