Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2017, 16:40
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Tony je slepý i hluchý, no precestoval už 125 krajín. Ani hendikep mu nezabránil v plnení snov

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Pri svojich cestách navštívil i Slovensko.

Ak trpíš prokrastináciou a jednoducho nedokážeš nájsť motiváciu alebo odhodlanie k práci, ktorá ťa posúva ďalej a dáva ti zmysel, mnoho expertov navrhuje, aby si si drasticky uvedomil, že na tejto planéte nebudeš večne a každou sekundou si bližšie k smrti. Všetky momenty by si si tak mal užívať naplno a dôkazom je toho aj 39-ročný Brit Tony Giles, ktorý stihol navštíviť už úžasných 125 krajín. Samozrejme, odhodlaných cestovateľov sa na svete nachádza plno, Tony však má všetko výrazne náročnejšie než ostatní. Ako desaťročný totiž kompletne prišiel o zrak a navyše je hluchý, no i tak sa rozhodol precestovať celý svet. Pre slepého človeka ide podľa neho o tú najväčšiu výzvu.

Väčšinu ciest pritom absolvuje sólo a s cestovaním začal v roku 2000, kedy skončil v americkom meste New Orleans. Vtedy sa prvýkrát presvedčil o tom, že to stojí za to a navyše všetko dosiahne sám. Pre portál Independent úsmevne zhodnotil, že víkend strávil predovšetkým objavovaním a tiež pitím. Brit si na vlastnú kožu vyskúšal strieľanie z AK-47, navštívil Mali v čase politického prevratu a dokonca ho aj zatkli na etiópsko-kenských hraniciach. Na ceste dokonca aj našiel svoju aktuálnu partnerku Tatianu, pošťastilo sa mu tak v Grécku. Pri svojich výletoch však dokonca zablúdil i na Slovensko, kde si vychutnal očarujúcu Bratislavu. Tony nevidí absolútne nič a je závislý na načúvacích zariadeniach, no aj napriek tomu je vraj absolútne spokojný a v živote mu takmer nič nechýba.

 

Tony je slepý i hluchý, no precestoval už 125 krajín. Ani hendikep mu nezabránil v plnení snov
Zdroj: TonyTheTraveler
Tony je slepý i hluchý, no precestoval už 125 krajín. Ani hendikep mu nezabránil v plnení snov
Zdroj: TonyTheTraveler
Domov
Zdieľať
Diskusia