Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. decembra 2017, 13:31
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Podľa skutočného Vlka z Wall Street je Bitcoin súčasťou obrovského podvodu. Miliardár Jordan Belfort kryptomene nedôveruje

ZAUJÍMAVOSTI BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Investičný expert tvrdí, že na Bitcoin budú ľudia už čoskoro poriadne nahnevaní.

Chýr o Bitcoine a jeho úspechu sa ti v posledných dňoch určite dostal do uší. Jeho hodnota samozrejme neustále skáče a denne sa môže zmeniť aj o niekoľko stoviek eur. V čase písania článku si jeden môžeš kúpiť za 13 540 € a do kryptomeny zainvestovalo už mnoho ľudí, ktorým možnosť bezpracného zárobku pomotala hlavy. Na sociálnych sieťach sa na dennej báze chvália tisícky ľudí s tým, koľko dolárov či eur si už v Bitcoinoch nahonobili a na špecializovaných fórach sa medzi sebou radia, či majú predať časť, všetko alebo so všetkým ešte počkajú.

Z Bitcoinu sa postupom času stala z temnej a neveľmi známej internetovej meny dark webu legitímna investičná príležitosť, no samozrejme, aj najúspešnejšia kryptomena má poriadne veľa odporcov. Jedným z nich je aj legendárna postava Wall Street a amerických investícii, bývalý miliardár Jordan Belfort, okolo ktorého príbehu sa točil celý film Vlk z Wall Street s Leonardom DiCapriom. Belfortova spoločnosť Stratton Oakmont na Wall Street zarobila 3 miliardy dolárov tým, že po páde svetových búrz v Čierny pondelok, 19. októbra 1987, začal predávať mimoriadne lacné akcie, o ktorých klientov skvelou rétorikou presvedčil, že sú dokonalé. Často s partnermi zakladali vlastné firmy a klientom klamali. Jordan prežil v podstate celý život na lukratívnych drogách a sprevádzaný prostitútkami, nakoniec skončil vo väzení a viac si o ňom môžeš prečítať tu.

Dnes je však už dávno na slobode a roky cez svoje semináre učí ľudí predávať slovami. Ako investičný expert však Bitcoinu vôbec neverí a v interview pre prestížny denník Financial Times varuje ľudí, aby si dávali poriadny pozor. "Bitcoin je jeden obrovský podvod, z ktorého ľuďom vybuchnú hlavy." Neskôr však upresňuje, že samotní predajcovia kryptomeny to môžu myslieť pocitvo, no práve oni môžu byť napojení na neznámu skupinu, ktorá stojí za veľkým podvodom. Podľa Jordana bude minimálne 15 % vlastníkov Bitcoinu poriadne nahnevaných. Kým meny regulujú štátne alebo európske banky a stoja za nimi vlády, Bitcoin takúto garanciu nemá a ide si svojou vlastnou cestou. "Je to nechutná katastrofa. Omnoho horšie než to, čo som kedysi robil ja."

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023, 14:30


Domov
Zdieľať
Diskusia