Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
14. decembra 2017, 16:39
Čas čítania 0:00
Radka T.

Najstaršiu reštauráciu na svete majú v Španielsku. Špeciality sa tam pripravujú v 300-ročnej peci

GASTRO HISTÓRIA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Staručká reštaurácia sa zaraďuje medzi tie miesta v Madride, ktoré sa oplatí navštíviť.

Nové reštaurácie neustále pribúdajú a niektoré skončia skôr, ako si stihnú vôbec vybudovať meno. To však nehrozí reštaurácii s názvom Sobrino de Botín. Tento podnik sa totiž považuje za vôbec najstaršiu reštauráciu na svete. Je to dokázané aj oficiálne, a to zápisom do Guinnesovej knihy rekordov

Reštaurácia vznikla ešte v roku 1725, otvoril ju Jean Botín s manželkou. To, čo na nej majú ľudia tak radi, je fakt, že jedlo sa tam stále pripravuje v 300-ročnej peci. Tradícia a kvalita je skrátka na tomto mieste neodškriepiteľná a práve to ľudí tak fascinuje a priťahuje. V rámci Madridu, kde sa nachádza, patrí medzi atrakcie, kde sa ľudia jednoducho chcú zastaviť.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dan (@dan_kylie),

Na svoje by si možno neprišli vegetariáni, medzi najvychýrenejšie jedlá tam totiž patria napríklad pečené prasiatko či jahňacie mäso. Ľuďom sa páči najmä to, že niektoré jedlá sa tam pripravujú na dreve v slávnej peci. Tá bola nainštalovaná práve v 18. storočí.

Samotná reštaurácia je charakteristická štýlovým, ale zároveň elegantným dizajnom. Španieli tvrdia, že návšteva tejto reštaurácie by mala byť vo výletnom pláne každého turistu, ktorý sa do Madridu vydá. A to práve preto, že sa tam dá precítiť 300-ročná atmosféra a každý zákazník sa v momente, ako tam vstúpi, stane jej súčasťou. 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Yloida (@yoyo137),

 

Príspevok, ktorý zdieľa @yu_c_l,

Domov
Zdieľať
Diskusia