Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2017, 16:29
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Za Jonovu vraždu ponúkajú spoluväzni bohatú odmenu. Keď zistili, prečo sa dostal do väzenia, nemohli ho ďalej znášať

ZAUJÍMAVOSTI MASOVÍ VRAHOVIA VÄZENIE
Uložiť Uložené

Na hlavu Jona Venablesa je vo väzení vypísaná značná odmena.

Pobyt vo väzení rozhodne nie je príjemným zážitkom a s najväčšou pravdepodobnosťou po ňom netúži nikto z nás. Samozrejme, v tomto prípade predstavuje zdroj spravodlivosti súdna moc, no často môžu za ich vlastnú spravodlivosť bojovať aj spoluväzni obvineného. Podobný horor práve zažíva Jon Venables, ktorého spoluväzni sľubujú za jeho vraždu vysokú odmenu. Na všetky informácie o Jonovi je uvalené embargo, a tak nie je možné zistiť ani to, v akom väzení sa nachádza, no jeho príbeh je viac-menej dobre známy.

Za Jonovu vraždu ponúkajú spoluväzni bohatú odmenu. Keď zistili, prečo sa dostal do väzenia, nemohli ho ďalej znášať
Zdroj: pixabay.com

Jon sa počas minulého mesiaca dostal do väzenia, pretože na jeho počítači boli objavené súbory obsahujúce detskú pornografiu. Ešte pred niekoľkými desaťročiami sa však preslávil, keď ako desaťročný, spolu s Robertom Thompsonom, uniesli a mučili dvojročného chlapca Jamesa Bulgera, ešte v roku 1993 (v Spojenom kráľovstve ide o veľmi známy prípad). Aj napriek vtedajšiemu nízkemu veku sa v dospelosti,  cez rôzne obštrukcie, Jon dostal do väzenia, kde si odslúžil osem rokov. Po jeho prepustení však dostal novú identitu, bol presťahovaný na druhú stranu Spojeného kráľovstva a úrady jeho predchádzajúce záznamy zmazali. Jon tak brázdil krajinu pod úplne iným menom, no len pred niekoľkými dňami sa zistilo, že niekto odhalil Jonovu pravú identitu na sociálnych sieťach.

Za Jonovu vraždu ponúkajú spoluväzni bohatú odmenu. Keď zistili, prečo sa dostal do väzenia, nemohli ho ďalej znášať

Samozrejme, Facebook či Twitter vo väzení nie sú úplne bežné, no chýr sa nejako dostal aj k Jonovým spoluväzňom a jeho predchádzajúci čin sa im rozhodne nepozdával. S filozofiou my sme robili zlé veci, ale to, čo si spravil ty, je za hranicou, vypísali na Jonovu hlavu poriadne vysokú odmenu, ktorú získa ten, kto ho jednoducho zabije. Presná suma nie je známa, no podľa informácií získanými portálmi The Sun a The Guardian rozhodne nejde o malú sumu.

Podobné prípady nie sú vôbec bežné, no paradoxne podobný sa udial približne pred mesiacom, kedy britský väzeň Craig Smith do smrti ubil jeho nevlastného dvojročného syna, pričom to zvalil na utopenie. Jeho spoluväzni naňho takisto vypísali bohatú odmenu a do týždňa bol nájdený zavraždený.

Domov
Zdieľať
Diskusia