Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2017, 17:16
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Bitcoin už prekročil hranicu 10 000 dolárov a nezastaviteľne pokračuje v raste. Prekonáva popri tom všetky doterajšie rekordy

TECH BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Najpopulárnejšia kryptomena je nezastaviteľná.

Kryptomenám sa v posledných dňoch výrazne darí a opätovne to potvrdil Bitcoin vďaka svojmu nezastaviteľnému rastu. Druhá najväčšia digitálna mena Ethereum nedávno prekonala svoje doterajšie historické maximum a momentálne sa drží na hodnote okolo 470 dolárov, lenže jej veľký brat Bitcoin aj naďalej stúpa do nebies. Neuveriteľný rast je iba podčiarknutý faktom, že len pred dvomi dňami, 26. novembra, Bitcoin prvýkrát prekonal hranicu 9000 dolárov a odrazu po 48 hodinách jeho majitelia oslavujú ešte výraznejšie pri bode 10-tisíc dolárov. Svedčia o tom aj informácie o posledných štatistikách, pretože Bitcoin zaznamenal najvyššie množstvo transakcií za jediný deň, keď 27. novembra prebehlo až 379 256 presunov kryptomeny, avšak počet transakcií samozrejme nie je rovnako úctyhodný ako hodnota jedného Bitcoinu.

V minulosti už mnohí odborníci odhadovali, ako rýchlo či pomaly bude cena najpopulárnejšej kryptomeny stúpať a klesať, lenže väčšina predpovedí bola buď príliš bláznivá, alebo aj napriek približnej presnosti ju už rast Bitcoinu zatienil. Druhý najsilnejší muž spoločnosti Goldman Sachs Sheba Jafari predpovedal, že rast Bitcoinu sa spomalí pri hodnote 8000 dolárov, čo sa však očividne nestalo, a tak môžeme len s otvorenými ústami sledovať to, čo nám prinesie koniec tohto roka. Ak si do Bitcoinu doteraz neinvestoval, možno ešte stále nie je neskoro, pretože odvážnejšie predpovede dokonca hovoria o tom, že Bitcoin bude mať o dlhé roky hodnotu aj 100-tisíc dolárov, a tak nákup pri hodnote 10-tisíc nemusí byť úplne zúfalý.

Bitcoin už prekročil hranicu 10 000 dolárov a nezastaviteľne pokračuje v raste. Prekonáva popri tom všetky doterajšie rekordy
Zdroj: marketcap
Domov
Zdieľať
Diskusia