Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2017, 17:10
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Slovensko tento rok ubytovalo takmer 4 milióny ľudí. Turisti najviac chodili do Bratislavy

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Návštevníkov z celej Európy zaujímali najmä Bratislava a Tatry.

Cestovný ruch na Slovensku rastie každým rokom a tohtoročná návštevnosť opäť prekonala tú minuloročnú, ktorá bola doteraz najvyššou. Ako informuje portál etrend.sk, na Slovensku sa ubytovalo 3,71 milióna hostí (z toho polovica v hlavnej sezóne), ktorí si spolu zaplatili 10 miliónov nocí. A teda o tristotisíc ľudí viac než v minulom roku. Cestovný ruch je na Slovensku vo veľmi dobrej kondícii, o čom svedčí i ďalšie číslo. V letných mesiacoch vzrástlo číslo návštevnosti v medziročnom porovnaní až o 8,2 %. Počet hostí teda narastá, vďaka čomu môže na Slovensku turizmus zamestnávať tristotisíc ľudí.

Priemerný turista si objedná pobyt dlhý 3,1 noci a viac než 56 % návštevníkov sú Slováci. Počet cudzincov však neustále narastá, najviac ich samozrejme prichádza z Českej republiky. Tí tvorili tretinu všetkých zahraničných hostí, o zvyšné čísla sa postarali príchodzí z krajín ako Poľsko, Maďarsko, Nemecko či Rakúsko.

Slovensko tento rok ubytovalo takmer 4 milióny ľudí. Turisti najviac chodili do Bratislavy
Zdroj: pixabay.com

Turisti smerovali predovšetkým do Bratislavského kraja, ktorý ubytoval takmer tretinu. Slovensko však propagujú aj regióny okolo Popradu, Ružomberka, Žiliny či Liptovského Mikuláša, ktoré ponúkajú jedinečné turistické zážitky. Návštevníci však často smerovali i ku kúpaliskám či akvaparkom, napríklad v Senci, v Piešťanoch, v Nových Zámkoch či v Dunajskej Strede.

Domov
Zdieľať
Diskusia