Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2017, 14:20
Čas čítania 0:00
Radka T.

Instagram sa vyznamenal. Vymazal fotku chlapca, lebo kvôli postihnutiu nebol preň dosť pekný

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM TVÁR
Uložiť Uložené

Mamičke postihnutého chlapca sa už z Instagramu ospravedlnili, no pre neprajníkov má drsný odkaz.

Sociálna sieť Instagram je obľúbená hlavne u mladých ľudí. Rád ju však vyhľadáva v podstate hocikto, kto sa che pochváliť svojimi peknými fotkami, prípadne si pozrieť vydarené snímky iných ľudí. O zábery svojej šťastnej rodinky sa chcela podeliť aj mamička Charlie Beswicková. Hnev ju zachvátil po tom, ako jej sociálna sieť fotku vymazala.

Je logické, že ľudia chcú na sociálnej sieti založenej hlavne na fotografiách, vyzerať čo najlepšie. No Instagram nie je určený len pre krásnych ľudí. Alebo áno? Zmätená ostala aj mamička Charlie, keď jej sociálna sieť zablokovala záber s jej synom. Problém bol v tom, že 12-ročný chlapec je hendikepovaný, má zdeformovanú tvár a chýba mu jedno oko. No ani to by nemal byť dôvod na to, aby snímky takýchto ľudí len tak Instagram mazal.

Charlie je mamička dvojičiek Harryho a Olivera. Harry však nie je rovnaký ako jeho brat Oliver. Trpí Goldenharovým syndrómom, takže nemá vyvinuté jedno oko, ale ani nosovú dierku či ucho. Okrem toho je autistom. Napriek tomu berie Charlie svoje deti rovnako a v oblasti rodičovstva je nádejou aj pre iných ľudí. Aktívna je na všetkých sociálnych sieťach, no bol to až Instragram, kto ju nemilo prekvapil.

Lenže vinu za nepríjemnú situáciu nenesú len samotní ľudia z Instagramu. Za všetkým treba hľadať neprajníka, ktorému záber hendikepovaného chlapca prekážal. Niekto záber nahlásil, zrejme ho rozrušil fakt, že chlapec si dovolil nedať očnú protézu. Netrvalo dlho a Instagram na základe podnetu snímku odstránil. Lenže Charlie to nenechala tak a o tom, čo sa stalo, napísala na Twiteri aj Facebooku. 

Odporúčané
Rus rozdáva ľuďom na ulici státisíce dolárov. Aký motív má záhadný Mr. Thank You a sú bankovky pravé?       Rus rozdáva ľuďom na ulici státisíce dolárov. Aký motív má záhadný Mr. Thank You a sú bankovky pravé? 27. marca 2024, 9:30

„Čo vidíte, keď sa pozriete na môjho chlapca? Ja vidím ten najkrajší úsmev, nádherné srdce a najčistejšiu lásku. Bohužiaľ, niektorí ľudia na Instagrame cítili, že je to príliš a nahlásili jeho fotografiu. Som znechutená! Instagram by mal túto diskrimináciu napraviť,“ napísala vtedy rozhorčená Charlie. Po tlaku ľudí na  iných sociálnych sieťach i správach v médiách sa ľudia z Instagramu naozaj ospravedlnili. „Fotografiu sme omylom odstránili, ale rýchlo sme ju obnovili, keď sme si uvedomili chybu,“ kajala sa hovorkyňa sociálnej siete.

A skutočne - fotografia, ktorú niekto nahlásil, je už späť, no Charlie odvtedy pridala množstvo ďalších záberov s jej synmi. Na fotkách má chlapec nasadenú očnú protézu, no to neznamená, že sa jeho mama bude navždy prispôsobovať „hejterom“. Dokonca im zanechala štipľavý odkaz: „Jeho to jeho tvár. Ak vás to pohorší, tak skrolujte dole. Hanbite sa!“ 

Okrem toho sa Charlie venuje aj charitatívnemu projektu More Than Face, cieľom je šíriť osvetu o ľuďoch so znetvorenou tvárou, a to hlavne medzi mladými. Nikto totiž nikdy nevie, čo sa mu stane a ako dopadne, prípadne jeho najbližší. Preto by sme mali byť tolerantní a mať otvorené srdce. A to aj v navonok dokonalom svete sociálnych sietí.

Domov
Zdieľať
Diskusia