Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2017, 13:07
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Facebook mení spôsob zobrazovania upozornení. Na očiach budú tie, ktoré sú pre nás najpodstatnejšie

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Najväčšia sociálna sieť na svete prichádza ešte s jednou pomerne dôležitou zmenou.

Po kontroverznom príchode Prieskumníka čaká používateľov nesmierne populárneho Facebooku ďalšia zásadná novinka. Ako píše web Živé, niektorým Slovákom sa posledné dni začali zobrazovať rozdelené notifikácie na nové a staršie, pričom v prvom prípade už nie sú radené chronologicky, ako tomu bolo doteraz, ale podľa toho, akú majú pre nás podľa sociálnej siete váhu.

Tie najdôležitejšie preto uvidíme na samotnom vrchu, aby boli na očiach, zatiaľ čo tie staršie (nové, ktoré prečítame) budú zoradené tradičným spôsobom, čiže podľa ich času

Zatiaľ však s najväčšou pravdepodobnosťou hovoríme iba o niečom, čo prebieha rozsiahlejším testovaním, takže podobne ako Prieskumník (niektorým z nás ho už navyše stihli vypnúť), ani táto zmena sa momentálne netýka úplne všetkých. Súvisí však ako s aplikáciami pre smartfóny, tak i s webovým prostredím v osobných počítačoch.

Odporúčané
Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili 4. júla 2023, 10:00

Zoraďovanie podľa relevantnosti pritom funguje aj pri nových príspevkoch. Keď algoritmus Facebooku vyhodnotí, že nás daná novinka môže zaujímať, automaticky ju zobrazí medzi prvými, ktoré na hlavnej stránke uvidíme. 

Domov
Zdieľať
Diskusia