Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2017, 15:03
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Návrh jednopodlažnej vily pod Malými Karpatmi, ktorá zaujme svojím moderným dizajnom, vymoženosťami a úžasným prostredím

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Ateliér beef nás opäť raz presvedčí o svojej zanietenosti pre uplatnenie kvalitnej architektúry v akomkoľvek prostredí.

Architektúra v hlavnom meste naberá čoraz krajšie kontúry a veľkú zásluhu na tom má taktiež ateliér beef, ktorého práce patria medzi to najlepšie v krajine. Koniec koncov, presvedčiť sa o tom budete môcť aj dnes, kedy aspoň virtuálne zablúdime pod Malé Karpaty, kde bude situovaný projekt s názvom Vila 52.

Obvykle síce nezvykneme prezentovať zatiaľ nerealizované stavby, avšak dnes urobíme menšiu výnimku a pozrieme sa na vizuálizácie, ktoré veríme už čoskoro naberú aj reálnu podobu. Lokalita Záhorskej Bystrice patrí medzi pomerne vyhľadávané v rámci Bratislavy a to najmä vďaka tesnej blízkosti prírody či slušnej dostupnosti. Vráťme sa ale k tomu podstatnému, a teda samotnej nehnuteľnosti. Tá už na prvý pohľad nebude klasickým bývaním, na aké natrafíme v každej slovenskej obci.

Moderný vzhľad, dizajnové átrium na vrchnej časti, kvalitné materiály a ukážkový cit pre výber farieb či doplnkov v interiéri robí z daného návrhu niečo, po čom ihneď zatúžite azda všetci. Viac vám ale napovie stručné zhodnotenie architektov a galéria snímkov.

"Na veľkom pozemku pod Malými Karpatmi sme navrhli horizontálnu vilu s pavilónom na poschodí. Vybiehajúce steny jednotlivých izieb členia fasádu na menšie privátnejšie celky, vďaka čomu má každá izba väčšie súkromie. Prebiehajúca atika z pohľadového betónu vytvára prirodzene tienené terasy tak, že žaluzie nie sú nutné. Prevetrávaná tehlová fasáda zaručí dlhú životnosť a zdravé prostredie v interiéri." - Opis samotných tvorcov.

V prípade, že viete aj o iných architektonických alebo dizajnérskych štúdiách z našich končín stojacích za pozornosť širšieho publika, tak neváhajte a pošlite nám tip na e-mailovú adresu uvedenú v profile vyššie. Ďakujeme vám!

Domov
Zdieľať
Diskusia