Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2017, 11:21
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Po Modrej veľrybe prichádza ďalšia výzva. Čoraz viac detí uteká od rodičov a zanecháva ich v hrôze a strachu

ZAUJÍMAVOSTI FACEBOOK
Uložiť Uložené

Takzvaná 48-hodinová výzva sa šíri Facebookom ako mor.

Modrá veľryba poriadne otriasla ľuďmi na internete a aj keď mnohí celý príbeh spochybňovali, hrôzy narobila naozaj viac než dosť. Aj keď je situácia v aktuálnom probléme menej drastická, stále vzbudzuje poriadne veľké množstvo strachu a nepokoja. Pri Modrej veľrybe sa ku koncu celý príbeh zvrátil, a tak je pokojne možné, že aj tu sú motívy a niektoré informácie skreslené, no mnoho vecí vieme na isto.

11-ročná Leah Taylor zmizla cestou zo školy a síce sa akoby zázrakom našla na ďalší deň, jej rodina upozornila na akúsi 48-hodinovú výzvu, počas ktorej majú deti utiecť z domu a vrátiť sa presne po dvoch dňoch. Rodina Taylorových nechcela situáciu viac konkretizovať, no podobné prípady sa opakovali. Len o niekoľko hodín neskôr totiž zmizol len niekoľkoročný Jack Delacy a jeho kamarát Mitchell, na čo reagovala vydesená matka facebookovým príspevkom. Nakoniec boli obaja nájdení, no Jack po dlhom rozhovore nakoniec poprel, že by niečo o 48-hodinovej výzve počul.


Odporúčané
Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili 4. júla 2023, 10:00

Zmiznutia v Spojenom kráľovstve však pokračujú a jednou z ďalších obetí sa stala jedenásťročná Leah Taylor, ktorá so svojou kamarátkou, tiež Leah, utiekla zo školy a našla sa až po mnohých hodinách. Ani ona vraj nikdy nepočula o 48-hodinovej výzve, no jej rodičia si myslia, že Leah môže klamať. Samotná výzva však existuje a vyvalila sa už aj na Facebook. Pointa je jednoduchá. Dieťa má na 48 hodín zmiznúť z domu. Potom sa môže vrátiť. Cieľom je pravdepodobne vydesiť rodičov, no motív ani autor nie je jasný.

Facebook aktuálne prosí ľudí, aby podobné príspevky či správy okamžite nahlasovali, no prípadne ďalšie kroky nešpecifikoval. Stupídna a zvrátená 48-hodinová výzva je v Spojenom kráľovstve aktuálne jednou z najhorúcejších tém a aj keď nie je spojená s vraždami či s vážnymi a krvavými zraneniami, stále ide o niečo, čo by malo byť z online priestoru okamžite vytesnené.

Domov
Zdieľať
Diskusia