Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2017, 2:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ako mexický drogový boss El Chapo ukrýval 2 miliardy dolárov? Schovával ich do hydraulických stien a milióny sa len tak povaľovali

ZAUJÍMAVOSTI DROGY EL CHAPO MEXIKO
Uložiť Uložené

Uskladniť miliardy dolárov dalo kartelu zabrať.

Nedosiahol síce úroveň celosvetového fenoménu ako jeho kolumbijský kolega Pablo Escobar, avšak mexický drogový boss Joaquin „El Chapo“ Guzman dotiahol svoj kartel na úplný vrchol. Mexický kriminálnik síce pred pár mesiacmi skončil v rukách americkej polície a z väzenia zrejme tak skoro nevyjde, ale na slobode zostávajú mnohí jeho spolupracovníci, ktorí sa starajú o to, aby kartel pokračoval v úspechoch aj naďalej. Zaujímavými výpoveďami priliali olej do ohňa manželky dvojičiek z amerického mesta Chicago Margarita a Pedra Floresa, ktoré sa rozhovorili o tom, aký život viedli vďaka peniazom a vplyvu svojich manželov.

Ako mexický drogový boss El Chapo ukrýval 2 miliardy dolárov? Schovával ich do hydraulických stien a milióny sa len tak povaľovali
Zdroj: Ted Psahos/Wikimedia Commons

Dvojičky Margarito a Pedro Flores pochádzali zo spomínaného Chicaga a dlhé roky strávili prácou pre El Chapa. Napokon sa rozhodli prelomiť mlčanie a začať spolupracovať s políciou, vďaka čomu Američania mexického bossa zadržali a dvojičkám výmenou za informácie ponúkli miesto v programe na ochranu svedkov. Ich manželky sa v novej knihe Cartel Wives pustili do vysvetľovania toho, ako medzi rokmi 2005 až 2008 pomáhali svojim manželom prepašovať 2 miliardy dolárov v hotovosti do Mexika, čo nebola veľmi jednoduchá úloha.

Odporúčané
Timothée Chalamet je agresívny narkoman a Gary Oldman zase punkáč na heroíne. Toto sú najdesivejšie filmy o drogách (Rebríček) Timothée Chalamet je agresívny narkoman a Gary Oldman zase punkáč na heroíne. Toto sú najdesivejšie filmy o drogách (Rebríček) 25. marca 2024, 12:30

Manželky sa stretávali s úkrytmi v domoch ako vystrihnutými z akčných filmov, pretože hydraulické steny a vysúvali a zasúvali, pričom v sebe ukrývali milióny dolárov. Okrem toho manželky žili v domoch, kde bola jedna izba konštantne naplnená peniazmi, možno jedným alebo dvomi miliónmi, a kedykoľvek si z kôpky bankoviek mohli zobrať koľko potrebovali. Na počítaní peniazoch pracovali najatí ľudia neprestajne, v osemhodinových zmenách trikrát do dňa a zvyčajne sa im podarilo spočítať milión dolárov za niekoľko hodín. Problém bol v tom, že väčšina peňazí bola v bankovkách s nízkou nominálnou hodnotou, pretože pochádzali priamo z obchodov na ulici.

Ako mexický drogový boss El Chapo ukrýval 2 miliardy dolárov? Schovával ich do hydraulických stien a milióny sa len tak povaľovali
Zdroj: Maklay62/Pixabay

Manželky sa na svoju životnú úroveň nikdy nesťažovali, keďže viackrát do roka mohli odísť na mesiac niekam na pláž a zabudnúť na všetky problémy svojich manželov, ktoré museli dennodenne riešiť. Zaujímala ich vraj len rodina, jednoduchosť a pohoda, ale po tom, čo začali spolupracovať s políciou nastala v ich životoch výrazná zmena. Aj keď výmenou za informácie americká polícia poslala za mreže viac ako 40 ľudí, dvojičky z Chicaga už nikdy nebudú môcť žiť pokojný život.

Vďaka pozícii distribútorov mali bratia informácie o desiatkach členov kartelu, od najvyššie postavených kolegov El Chapa až po obyčajných kuriérov. Samotný sudca im pri vyslovení rozsudku povedal, že síce im neukladá doživotný trest, ale s doživotným trestom zo súdnej siene odchádzajú aj tak, pretože zakaždým, keď neskôr na slobode sadnú do auta a budú ho chcieť naštartovať, budú sa musieť pripraviť na to, že môže vybuchnúť a ukončiť ich životy.  

Domov
Zdieľať
Diskusia