Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2017, 19:52
Čas čítania 0:00
Marek R.

Slovenskí futbalisti môžu stále snívať o majstrovstvách sveta, po výhre nad Maltou a remíze Škótska obsadili druhé miesto

ŠPORT FUTBAL SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Snáď sa to podarí.

Vstup do kvalifikácie najskôr našim chalanom vôbec nevyšiel, no potom nasledovala víťazná šnúra, ktorej vrcholom bola výhra nad Slovinskom po výbornom výkone. Druhá prehra s Anglickom nás potom vyradila z hry o výhru v skupine, no najviac bolela len nedávna prehra proti Škótsku, kedy gól prišiel v závere zápasu a ostrovný súper sa dostal pred nás v tabuľke.

Do posledného kola kvalifikácie sa teda bojovalo o všetko a ani prípadná výhra nad Maltou nám nemusela zaručiť druhé miesto v skupine. Slovenskí futbalisti, našťastie, svoju úlohu splnili, svojho súpera takmer k ničomu nepustili a zásluhou dvoch gólov Adama Nemca a jednom presnom zásahu Dudu sme svojho nedeľňajšieho súpera porazili hladko 3:0.

Adam Nemec po prihrávke Hamšíka otvára skóre zápasu

Náš hrotový útočník s druhým gólom v zápase

Na 3:0 zvyšoval Ondrej Duda

Naše oči však museli smerovať aj na zápas Slovinska proti Škótsku, keďže za istých okolností sme po skončení tohto duelu mohli definitívne zabudnúť na druhé miesto v skupine, ktoré zaručuje baráž (až na jednu výnimku - 9 tímov na druhom mieste, ale len 8 miest v baráži).

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Škótsko sa v prvom polčase ujalo vedenia po zásahu Griffithsa a tento gól v danom momente znamenal, že ostrovania majú druhé miesto na dosah. Domáci sa ale na našu radosť vzchopili, na začiatku polčasu druhého vyrovnali vďaka Bezjakovi a prípadná remíza by obe tieto krajiny udržala pekne za nami. Radosť sme však mohli mať väčšiu ešte po ďalšom góle Bezjaka, keďže Slovincom v danej situácii nemohla pomôcť ani výhra. Škótom sa následne ešte podarilo v závere zápasu vyrovnať, no to bolo málo a druhé miesto tak patrí nám.

Sme teda v baráži? Žiaľ, ešte stále musíme čakať. Jednej krajine na druhom mieste sa totiž ujde čierny Peter a na baráž môže zabudnúť, zatiaľ čo zvyšná osmička sa bude radovať. Verme teda, že medzi týmito krajinami budeme aj my.

Domov
Zdieľať
Diskusia