Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2017, 12:15
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Google Pixel 2 fotí lepšie ako iPhone 8 Plus alebo Galaxy Note8. Jeho hlavný fotoaparát posúva level

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Niekto to očakával, niekto nie. Zemetraseniu sme sa nevyhli.

Internetový gigant nám včera večer neukázal iba high-end laptop Pixelbook, ale aj dvojicu z tohtoročnej generácie vlastného smartfónu Pixel. V názve mu preto pribudlo číslo 2 a 6-palcový model s označením XL prešiel viacerými výraznými vizuálnymi zmenami, vďaka ktorým ubudlo z rámikov, pričom zadná strana v oboch prípadoch pripomína minuloročnú generáciu.

To najpodstatnejšie ale je, že ich fotoaparáty tromfli akúkoľvek konkurenciu. Presne tak, máme tu ďalšieho šampióna prestížneho rebríčka.

Nedávno korunovaného šampióna a jeho najsilnejšieho súpera po novom tromfla novinka od Googlu. Hovoríme tu, samozrejme, o teste odborníkov z renomovaného webu DxOMark, kde Pixel 2 nadobudol rekordných 98 bodov. iPhone 8 Plus a Samsung Galaxy Note8 v ňom dostali o 2 body menej, čiže 96, pritom majú až dva snímače. 

Pixel 2 aj Pixel 2 XL vie vyhotoviť 12,2-megapixelové zábery, s čím mu pomáha clona f/1,8 vrátane optickej stabilizácie obrazu. Čerešničku však predstavuje nový Dual-Pixel senzor, ktorý zapojí do automatického zaostrovania každý jeden dostupný pixel. Táto technológia, ktorá je známa z DSLR fotoaparátov pre profíkov, tak dokáže citeľne zvýšiť jeho presnosť, rýchlosť a gigantovi umožnila obohatiť fotenie portrétov o rozmazané pozadie aj bez toho, aby musel integrovať ďalší snímač.

Web DxOMark chváli predovšetkým široký dynamický rozsah vo všetkých svetelných podmienkach, excelentný autofocus, veľmi dobré vyváženie bielej v indoore aj v outdoore, dobré zachovanie detailov, výborný výkon prítomného LED blesku a už spomínané portréty, pretože sú "vykreslené s príjemným popredím a rozostrením pozadia".

A čo technické špecifikácie?

Menší Pixel 2 je vybavený kompaktným 5-palcovým displejom vo Full HD rozlíšení a s AMOLED technológiou, ktorá zabezpečuje zobrazovanie reálne vyzerajúce čiernej farby a zároveň šetrí elektrickú energiu, pretože pri čiernej vypína každý jeden pixel. V útrobách sa skrýva aj high-end čipset Snapdragon 835, 4 GB RAMka a konštrukcia s menej oblými rohmi prešla certifikáciou podľa štandardu IP67, takže jej neublíži ani trošku vody.

Google Pixel 2 fotí lepšie ako iPhone 8 Plus alebo Galaxy Note8. Jeho hlavný fotoaparát posúva level
Zdroj: Google

Väčší Pixel 2 XL dostal pre zmenu až 6-palcovú uhlopriečku, no ako bolo spomínané, ubudlo mu z rámikov a AMOLED nahradili P-OLED alternatívou. Pomer medzi panelom a prednou stranou tela predstavuje 76,4 %, pričom rozlíšenie porástlo na 1,440 x 2,880 pixelov, čo mu dáva slušných 538 pixelov na jeden palec. Displej ale má aj oblé rohy, vďaka ktorým predná strana tejto horúcej novinky pripomína tiež vlajkový model G6 od LG. 

Odporúčané
Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) 29. marca 2024, 9:30

Operačný systém je v oboch prípadoch čistý Android 8.0 Oreo, a to isté platí aj o viacerých položkách v zozname technických špecifikácií alebo oblom unibody tele z kovu. Smartfónom dokonca nechýba ani podpora pre elektronickú SIM kartu.

Google Pixel 2 fotí lepšie ako iPhone 8 Plus alebo Galaxy Note8. Jeho hlavný fotoaparát posúva level
Zdroj: Google

Podobne ako pri Pixelbooku, ani tentokrát nemusíme na Slovensku počítať s oficiálnou distribúciou. Predaj odštartuje v polovici októbra a cena sa pohybuje od 649 do 849 dolárov za základné verzie oboch mierne rozdielnych modelov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia