Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2017, 14:58
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Ford uvádza ikonický pick-up v top verzii, ktorá s naftovou V8-čkou utiahne až 15-tonový príves

TECH FORD
Uložiť Uložené

Varinat Super Duty Limited prichádza ako verzia F-250, F-350 a F-450.

Mercedes-Benz prednedávnom prestavil svoju novú triedu X so slovami, že ide o prvý prémiový alebo ak chcete luxusný pick-up na trhu. Ak by sme zobrali do úvahy výhradne európsky trh, a teda domácu ponuku vozidiel tohto druhu, nič zlé by na danom prehlásení nebolo. Problém nastáva v momente, ak by sme sa dostali za veľkú mláku, kde by tamojšie pick-upy nové X-ko rozobrali na kúsky. Doslova. Niet divu, ža Nemci sa napokon rozhodli svoju novinku v Amerike nepredávať. Pravdepodobne dobre robia, nakoľko nie je žiadnym tajomstvom, že v USA je najpredávanejším autom F-150-ka, teda azda najikonickejší pick-up. Ten Ford prakticky každoročne viac či menej vynovuje a pre nasledujúci modelový rok si opäť modrý ovál pripravil viacero inovácií, vrátane top verzie Super Duty Limited.

Ford uvádza ikonický pick-up v top verzii, ktorá s naftovou V8-čkou utiahne až 15-tonový príves
Zdroj: media.ford.com

Ako je už zvykom, Super Duty vyhotovenia sú určená predovšetkým na prácu, čomu nasvedčuje nielen robustnosť karosérie, ale aj rozšírená zadná náprava s upraveným zavesením a dvojicou kolies na každej strane. Ford však teraz pristúpil na spojenie pracovného sveta s tým luxusným, preto k názvu pridáva dodatok Limited. Ide tak o úplný vrchol, či už výbavou alebo cenou. Interiér je posiaty kvalitnými a luxusnými materiálmi, nechýba dvojfarebná koža, drevo či hliník. Výbava počíta s plejádou asistenčných systémov, 360-stupňovou kamerou, full-LED svetlometmi a podobne. Pod kapotou vyhotovení Super Duty Limited nájdeme turbodiesel 6,7 V8 s výkonom 328 kW / 446 koní a krútiacim momentom až neskutočných 1254 N.m.

Odporúčané
Najpredávanejší pick-up na svete dostal facelift, Ford F-150 je modernejší, univerzálnejší a verzia Raptor R ešte silnejšia Najpredávanejší pick-up na svete dostal facelift, Ford F-150 je modernejší, univerzálnejší a verzia Raptor R ešte silnejšia 25. septembra 2023, 10:30

Žiadne svetoborné rýchlostné parametre teraz načakajte, pointu nájdeme inde. Za najvyššiu verzie F-450 je totiž možné zapriahnuť príves o hmotnosti až 14 742 kilogramov! Pochopiteľne, bavíme sa o prívese ukotvenom na korbe, čiže v americkej terminológii riešení gooseneck. Tak či onak, slušný údaj, navyše, na štandardnú "guľu" pod nárazníkom viete pripojiť príves o hmotnosti 9,5 tony. Pre porovnanie, európske pick-upy zvládnu maximálne 3,5 tony. Na záver cena. Tá sa líši v závislosti od verzie (F-250, F-350 a F-450), 450-ka Super Duty Limited však začína na čiastke od 87-tisíc dolárov, čo je i na pomery amerického trhu slušná pálka.

Domov
Zdieľať
Diskusia