Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2017, 19:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Sharon nemohla zažiť orgazmus dlhých 48 rokov svojho života. Diagnózu s názvom anorgazmia prekonala vďaka úplnej náhode z kaderníctva

ZAUJÍMAVOSTI ORGAZMUS
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Anorgazmia je skutočná a vážna diagnóza postihujúca množstvo žien a aj mužov.

Za ženským orgazmom sa skrýva celá veda a prepracovaný systém, na ktorý si musia ako ženy, tak aj muži zvyknúť. Ženský orgazmus je mimoriadne komplikovaná záležitosť ovplyvňovaná desiatkami rôznych faktorov od konkrétnej situácie, stresu či emocionálneho rozpoloženia a ak sa orgazmus nechce za žiadnu cenu dostaviť, potom existuje šanca, že žena trpí lekárskou diagnózou zvanou anorgazmia. Nejde o vymyslený pojem používaný ženami, ale o skutočný zdravotný problém, s ktorým sa stretáva približne 5 až 10 percent žien a občas sa objaví aj u mužov. Pri orgazmoch ide vždy o tabuizovanú tému, o ktorej ľudia len veľmi neradi otvorene rozprávajú a radšej sa so svojimi komplikáciami snažia vysporiadať vlastnými silami, o čo sa dlhých 48 rokov pokúšala aj Sharon. Napokon pochopila, že jej neschopnosť dosiahnuť orgazmus je problémom, ktorý sa dá vyriešiť a v rozhovore pre The Independent odhalila množstvo detailov zo svojho súkromného života.


Odporúčané
„Orgazmus je intenzívnejší a výstrek silnejší.“ Masáž prostaty ti zaručí dvojité vyvrcholenie. Ako na to? „Orgazmus je intenzívnejší a výstrek silnejší.“ Masáž prostaty ti zaručí dvojité vyvrcholenie. Ako na to? 27. januára 2024, 14:30

Sharon nezažila orgazmus tak dlho, že aj keď o ňom neustále počúvala, dlho pochybovala o jeho existencii. Problémy s anorgazmiou podľa nej úzko súvisia so zneužívaním, ktoré zažila ešte v detstve, pretože po otrasných zážitkoch stratila dôveru v ľudí a na veľmi dlhú dobu sa uzatvorila hlboko do seba. Medzi ľuďmi neexistovala situácia, v ktorej by sa mohla naplno uvoľniť a zrelaxovať, a tak bola aj vidina orgazmu príliš vzdialená. Anorgazmia pritom nemusí znamenať iba celoživotnú diagnózu, ale môže sa vyskytnúť aj v konkrétnom období, napríklad pri nesprávnom partnerovi, kedy sa psychika aj fyzická schránka rozhodnú spolupracovať a orgazmus akoby vytlačiť z existencie. Okrem psychologických dôvodov jej vzniku existujú aj dôvody ako cukrovka, fajčenie, alkoholizmus či gynekologické problémy, lenže Sharon svoju diagnózu pripisuje práve psychike.

Až približne ako 30-ročná žena si začala uvedomovať, že jej sexuálne zážitky sa výrazne líšia od zážitkov, ktorými sa mohli pochváliť ľudia v jej okolí, ale trvalo ešte dlhé roky, kým objavila, kde je vlastne chyba. Problémom bolo, že Sharon dlho svoju neschopnosť zažiť orgazmus nepovažovala za nezvyčajnú a považovala svoj sexuálny život za prirodzený a obyčajný. Napriek tomu vedela, že orgazmus by mal vyzerať inak, ako zopár príjemných pocitov, ktoré sa občas pri sexe objavovali, a tak pred svojimi partnermi radšej orgazmy hrala, aby ich neurazila. Sama tvrdí, že nerozmýšľala nad tým, aby posunula svoj vlastný orgazmus na prvé miesto, pretože bola rada aj za trochu intimity, o ktorej si myslela, že ju už po zneužívaní v detstve nikdy nezažije.

Jej život sa zmenil až úplnou náhodou, keď v roku 2015 zašla ku kaderníčke a pri čakaní listovala v časopisoch pohodených na stolíku. Všimla si zaujímavý článok venujúci sa práve problematike ženského orgazmu a anorgazmii vo všeobecnosti a zistila, že existujú spôsoby, ako ju prekonať. V článku si prečítala informácie o Colinovi Richardsovi, ktorého spoločnosť Intimacy Matters sa zameriava práve na problémy so ženským orgazmom prostredníctvom špecifickej liečby a procedúr, a preto sa rozhodla jeho služby vyskúšať. Colin svojim klientkám zvyčajne ponúka 3 sedenia, počas ktorých sa zameriava najmä na psychologickú stránku a následne 90 minút intímnej masáže presne prispôsobenej tomu, čo žena vyžaduje. Intímna masáž pozostáva zo stimulácie pŕs, bradaviek, klitorisu, vagíny či análneho otvoru a aj keď to celé znie ako žart, Sharon nabrala dostatok odvahy a vďaka Colinovi po prvýkrát v živote zažila skutočný orgazmus s inou osobou.

Odporúčané
„Najlepší orgazmus, aký som kedy mala.“ Mokré vyvrcholenie môžeš zažiť aj ty. Poradíme ti, ako naň „Najlepší orgazmus, aký som kedy mala.“ Mokré vyvrcholenie môžeš zažiť aj ty. Poradíme ti, ako naň 12. decembra 2023, 12:30


Prvýkrát sa jej to podarilo ešte len v júli tohto roku a Sharon nevedela presne opísať, aký nádherný zážitok to pre ňu bol. Na pár chvíľ zabudla na to, že svoje telo musí neustále kontrolovať, a jednoducho sa nechala unášať euforickými pocitmi a naplno sa uvoľnila. Cítila šteklenie, jej chrbát sa sám od seba začal prehýbať a bolo to také intenzívne a dlhé, že každej žene s jej problémom špecializované masáže odporúča. Svoju cestu za skutočným orgazmom prirovnala k vývoju húsenice na krásneho motýľa a ako ti už musí byť jasné, vďaka terapii je zo 48-ročnej Sharon konečne ten krásny motýľ.

Domov
Zdieľať
Diskusia