Britský kuchár má voči palubnému jedlu značné výhrady.
Šéfkuchár Gordon Ramsay si nikdy nedával servítku pred ústa a nebál sa vyjadriť svoje názory, aj keď boli často kontroverzné. Len málo ľudí pritom vie, že približne desať rokov zo svojej kariéry strávil prácou aj pre leteckú spoločnosť, konkrétne pre Singapur Airlines, a tak má k leteckej preprave bližšie, ako by sa dalo čakať. Gordon nedávno dostal otázku, aké jedlo si najradšej vychutnáva na palube lietadla, na čo sa prekvapene začudoval a odpovedal, že jeho by si servírované jedlo v lietadle v žiadnom prípade jesť nevidel. Šéfkuchár zdôvodňoval svoju averziu skúsenosťami zo svojej práce pre leteckú spoločnosť, počas ktorej sa naučil, kde a ako je palubné jedlo najčastejšie skladované, a tak sa mu odvtedy vyhýba veľkým oblúkom. Ak ho aj na palube dostihne hlad, najradšej ho zapije čistou vodou, alebo potom siahne po pohári vína či dobrotách, ktoré sa tak ľahko nedajú kontaminovať rôznymi baktériami pri skladovaní a presunoch, takže produkty zabalené v originálnom balení ako napríklad proteínové tyčinky či slané praclíky.
Svojský prístup k lietaniu len podčiarkuje jeho pravidlo, že ak niekam cestuje so svojimi deťmi, v žiadnom prípade nesedí pri nich, ale užíva si cestu v prvej triede, zatiaľ čo deti necháva v tej ekonomickej. Svoje problémy s palubným jedlom zvyčajne rieši ešte na letisku, kde sa dostaví o trochu skôr a potom si sadne do lepšej reštaurácie, aby sa pred letom dobre zasýtil. Na londýnskom letisku Heathrow tak dokonca robí vo svojej vlastnej reštaurácii Plane Food, ale ak nie je k dispozícii, potom siahne po rýchlej dobrote z talianskeho občerstvenia.