Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2017, 1:01
Čas čítania 0:00
Marek R.

Firma Johnson & Johnson má zaplatiť zákazníčke 417 miliónov dolárov. Obvinila ich produkt zo spôsobenia rakoviny vaječníkov

ZAUJÍMAVOSTI USA
Uložiť Uložené

Spoločnosť sa proti tomuto rozhodnutiu odvolala.

Spoločnosť Johnson & Johnson nemá čas na vydýchnutie. Množstvo žien túto svetoznámu firmu žaluje a americké súdy sa častejšie stavajú na stranu nežnejšieho pohlavia. Ešte tento rok si na desiatky miliónov dolárov prišla Lois Slemp, ktorá 40 rokov pravidelne používala ich detský púder aj na oblasť svojich genitálií a v roku 2012 jej napokon diagnostikovali rakovinu vaječníkov. Obvinila z toho látku (mastenec/talk), ktorá sa v produkte nachádza a keďže niektoré štúdie hovoria, že jeho používanie na genitálie zdvíha šancu vzniku rakoviny až o 40 percent, bolo súdmi rozhodnuté, že dostane od spoločnosti 110 miliónov dolárov.

Ak si však v Johnson & Johnson vtedy mysleli, že nič horšie už prísť nemôže, veľmi sa mýlili. Tentoraz totiž budú pravdepodobne musieť zaplatiť ešte oveľa viac. Obvinila ich aj Eva Echeverria z Los Angeles, ktorá taktiež používala rovnaký produkt desaťročia. Teraz má Eva rakovinu vaječníkov a tá je navyše už v pokročilom štádiu, takže pomaly, žiaľ, čaká na svoju smrť. Od spoločnosti vysúdila rekordných 417 miliónov dolárov, no Johnson & Johnson sa proti tomuto rozhodnutiu odvolá, keďže už sa stalo, že sa porota postavila aj na ich stranu. 

Odporúčané
Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď 5. februára 2024, 9:30


Domov
Zdieľať
Diskusia