Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2017, 22:35
Čas čítania 0:00
Marek R.

Slovenskí reprezentanti do 21 rokov po výbornom výkone porážajú Švédsko a sú blízko k postupu do semifinále

ŠPORT FUTBAL SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Bude to poriadne napínavé, no mohlo by sa to podariť.

Klubová sezóna je síce už nejaký ten týždeň skončená, no aktuálne sa na nedostatok futbalu sťažovať nemôžeme. Súčasne totiž prebiehajú hneď dva medzinárodné turnaje, Pohár konfederácií a majstrovstvá Európy do 21 rokov. Nás zaujíma, logicky, druhý menovaný šampionát, keďže na ňom bojujú aj naši chalani a treba povedať, že zatiaľ nás svojimi výkonmi bavia.

Náš talentovaný tím si na úvod turnaja poradil so silnými rovesníkmi z Poľska. Domáci celok sa síce pred vlastným publikom poriadne vyhecoval, ale Slováci odohrali mimoriadne kvalitný zápas a napokon sa nám podarilo zvíťaziť 1:2. V druhom zápase skupiny na nás čakala reprezentácia Anglicka a hoci sa zápas výborne vyvíjal a po polčase sme viedli o gól, napokon sme zápas prehrali 1:2, hoci sme boli Albionu vyrovnaným súperom. Na tomto turnaji sa každé bodové zaváhanie trestá, keďže z každej skupiny postupuje len víťaz a štvrtým semifinalistom sa stane najlepší celok z tabuľky druhých tímov. A keďže tá bola pred naším dnešným zápasom vyrovnaná (Slováci, Česi aj Portugalci mali zhodne po 3 body a aj rovnaké skóre), museli sme dnes nielen vyhrať, ale aj pokúsiť sa prekonať švédskeho brankára viac než jedenkrát a zároveň v čo najlepšom prípade vôbec neinkasovať.

Zostavy:

SVK 21: Chovan – Šatka, Niňaj, Škriniar, Mazáň – Lobotka – Rusnák, Bero, Chrien, Mihalík – Zreľák (C).
 
SWE 21: Cajtoft – Wahlqvist, J. Une Larsson, Brorsson, Binaku – Mrabti, Hallberg, K. Olsson (C), Fransson – C. Strandberg, Cibicki.
 
Proti nám sa dnes postavila reprezentácia Švédska, ktorá pred dvomi rokmi európsky šampionát do 21 rokov ovládla. V tohtoročnej edícii mali po dvoch zápasoch na konte dva body po dvoch remízach a postup do semifinále už bol pre nich veľmi málo pravdepodobný, no stať sa môže čokoľvek a do zápasu išli určite naplno. Prvý polčas sme však absolútne ovládli a bola radosť sledovať chlapcov v akcii. Už v piatej minúte sa nám opäť podarilo skórovať z rohového kopu, keď sa po centri Mazáňa zavesil do vzduchu Martin Chrien a hlavičkou ku vzdialenejšej tyčke nás poslal do vedenia. Proti Anglicku sme sa po našom góle akosi uskromnili a súper sa zhostil tempa hry, tentoraz sa tak však nestalo. Aj naďalej sme držali loptu, naďalej sme útočili, naďalej sme boli vpredu nebezpeční a ako vďaka za takýto prístup sa nám podarilo streliť aj druhý gól. Strelu Matúša Bera síce ešte brankár zneškodnil, no následne Adam Zreľák našiel pripraveného Mihalíka a ten prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.
 
Rohové kopy nám očividne idú
 
Chalani sa do svojho súpera v prvom polčase poriadne pustili
 
 
Prvý polčas sme tak vyhrali o dva góly a taktiež výkon bol naozaj parádny. Ak by sa ho podarilo zopakovať aj v druhej 45-minútovke a pridať ešte nejaký ten gól, vyvinuli by sme veľký tlak na našich súperov z tabuľky druhých tímov. Švédsky tréner navyše stiahol najnebezpečnejšieho hráča z prvého polčasu, čo malo uľaviť našej obrane, no nestalo sa tak. Švédi postupne prebrali tempo hry, podobne ako proti Anglicku sme aj teraz začali z ničoho nič hrať pasívne, no našťastie aj po hodine hry sme stále neinkasovali.
 
Z ihriska sa v priebehu polčasu vyparili obaja kapitáni, najskôr Šafranko nahradil Adam Zreľáka a z ihriska sa porúčal aj Olsson. Dôležitý moment však prichádza v 73. minúte, kedy sa ku odrazenej lopte dostáva po priťuknutí Bera Ľubo Šatka, ktorý sa oprel do lopty a zvyšuje už na 3:0. Hneď na to sa navyše výborným zákrokom predviedol brankár Chovan a na takýto výsledok sa pozeralo naozaj krásne. Ten aj napokon zostal nezmenený, v tabuľke druhých tímov sme sa usadili na prvom mieste a musíme tak čakať na výsledky našich súperov z ďalších skupín. Naša výhra o tri góly však na nich určite vyvinie obrovský tlak. Ďakujeme chlapci!
 
Šatka spečatil skóre zápasu - 3:0 pre Slovensko
Domov
Zdieľať
Diskusia