Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2017, 20:09
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Youtuber Matúš si na brigáde prešiel peklom. Chcel poukázať na to, čo ti hrozí pri práci v zahraničí a na čo si treba dávať pozor

ZAUJÍMAVOSTI PRÁCA
Uložiť Uložené

Cesta za prácou do zahraničia má svoje pravidlá a nástrahy.

Pred viac ako týždňom sa na našom webe objavil článok o tom, čo sa prihodilo známemu slovenského Youtuberovi Matúšovi. Opísali sme, ako sa Matúš vybral do Anglicka na jahodovú farmu, kde si mal privyrobiť cez leto, ale ako sa dalo vidieť na jeho Instagrame, hneď po príchode sa objavili komplikácie, prišiel o pas a na približne tri dni zostalo úplne ticho. Samozrejme, Matúš nič z toho v skutočnosti nezažil a po celý ten čas bol úplne v pohode, a my sa tak trochu ospravedlňujeme za senzačný nadpis, avšak všetko sa to dialo pre dobrú vec. Matúšove dobrodružstvo s brigádou v Anglicku získalo na sociálnych sieťach aj na našom webe obrovskú popularitu, a tak konečne nastal čas odhaliť dôvod, prečo sa vlastne článok objavil.

 

Aj keď Matúš anglickú brigádu nezažil na vlastnej koži, podobný príbeh sa už mnohým Slovákom stal. Každý rok naivne odchádzajú tisíce z nás za prácou do zahraničia bez toho, aby sme si overili to, či je naša agentúra dôveryhodná a niekedy to dokonca urobíme tak, že nedáme nikomu dopredu vedieť a len tak si odcestujeme. Matúš sa v skutočnosti spojil s projektom Anjeli strážni, ktorý sa zaoberá práve problematikou zahraničných prác a brigád a umožňuje ľuďom pomôcť svojim “chránencom” v zahraničí a sledovať to, ako sa im na ich dobrodružstve darí. Určite si pozri nasledujúce video, v ktorom Matúš vysvetľuje to, akých chýb sa vlastne na svojej pomyselnej brigáde dopustil a čo treba dodržať, ak sa človek rozhodne vycestovať do zahraničia a privyrobiť si.  

Domov
Zdieľať
Diskusia