Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2017, 0:37
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

7. séria Game of Thrones bude mať oveľa rýchlejšie tempo. Akciu budú striedať šokujúce odhalenia a nálety drakov

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Žiadna nuda nehrozí.

Game of Thrones bolo v posledných sériách kritizované za akési nudné či natiahnuté epizódy. Ja s týmto argumentom rozhodne nesúhlasím. Minulý rok som videl všetky série odznova a tempo v posledných troch je niekde úplne inde než na začiatku. Jasné, začať to muselo pomaly a tempo sa kritizovalo skôr pri porovnaní odlišných epizód v rovnakej sérii, problém je však v divákoch. Najmä 6. séria si ich zhýčkala perfektnými epizódami, v ktorých sa vždy niečo dialo, či už išlo o akciu alebo šokujúce odhalenia, natoľko, že menšie spomalenie sa javilo ako nuda či epizódy plné hluchých miest. A zatiaľ čo Arya a jej linka bola skutočne trošku pretiahnutá a mierne nezaujímavá, zvyšok sa pozeral skvele. Game of Thrones je, najmä čo sa produkcie a vizuálu týka, niekde úplne inde, a preto je nemožné porovnávať ho s inými seriálmi. Veľkolepých momentov je požehnane, šokujúcich odhalení či úmrtí taktiež. Je logické, že sa občas musí spomaliť a figúrky na šachovnici sa musia postupne dostať na miesto, kde zasadia tvrdý úder. 

Možno si ale tvorcovia z kritiky niečo odniesli. Nakoniec, najnovšie informácie hovoria o tom, že udalosti 7. série budú odsýpať neuveriteľným tempom. Nikolaj Coster-Waldau (Jaime) sa vyjadril nasledovne: „Cítim sa, akoby som bol zatiahnutý do celkom iného tempa. Čo predtým trvalo celú sériu teraz trvá jednu epizódu.“ Kit Harrington (Jon Snow) sa zase vyjadril v zmysle, že sa niečo podobné dalo čakať, keďže sa blížime do finále. Zároveň však priznáva, že je to niečo úplne iné než na čo sú všetci, vrátane tvorcov a hercov zvyknutí. 

7. séria Game of Thrones bude mať oveľa rýchlejšie tempo. Akciu budú striedať šokujúce odhalenia a nálety drakov
Zdroj: HBO

Showrunner David Benioff si je vedomý toho, že udalosti zvyšných dvoch sérii nemôžu uponáhľať. Dlhé roky hovorili o veľkej vojne a tá vojna je už za rohom. Chcú však uzavrieť kapitoly všetkých postáv a urobiť to poriadne. Všetky postavy, ktoré to prežili až doteraz sú podľa jeho slov dôležité, vrátane tých menších. 7. séria bude po 6. už druhá, ktorá sa dostala za udalosti kníh, čo čitateľom značne vadí, avšak George R. R. Martin jednoducho rýchlejšie písať nedokáže. Nakoniec, aj tak sa niektoré udalosti budú odlišovať a mnohí nečitatelia rozmýšľajú o tom, že sa kvôli rozdielom medzi týmito dvomi médiami a taktiež rozľahlosti kníh zamerajú aj na ne. Aj o túto sériu sa z pozície showrunnerov postarali David Benioff a D. B. Weiss. Tí stoja pri seriáli už od jeho začiatkov a po jeho konci plánujú veľký oddych. Čo sa týka nových hercov, potvrdené je len cameo Eda Sheerana. Veľkolepá premiéra nás čaká už 16. júla 2017, kedy uvidíme prvú zo 7 epizód 7. série. 

Domov
Zdieľať
Diskusia