Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2017, 13:10
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Steve Carell vyzve v sfilmovanom skutočnom príbehu šampiónku Emmu Stone na tenisový zápas, aby dokázal, že ženy patria výhradne do kuchyne

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Pohľad na známy súboj nám predstavia tvorcovia Little Miss Sunshine a Ruby Sparks.

Fox Searchlight Pictures nám predstaví filmové spracovanie zaujímavého skutočného príbehu jedného z najsledovanejších tenisových zápasov. V roku 1973 bola svetová jednotka Billie Jean King (Emma Stone) vyzvaná bývalým šampiónom Bobbym Riggsom (Steve Carell), aby sa zúčastnila vzájomného tenisového zápasu. Riggs sa netajil svojimi názormi, že ženy by mali športy prenechať chlapom a ostať pekne doma za sporákom, zatiaľ čo Billie Jean presadzovala úplne opačný postoj. Duel nazvaný aj Battle of the Sexes naplno rozbehol rozhovory o sexizme, rovnoprávnosti a mal tiež veľký dopad na feministické hnutie.

Snímku majú režisérsky pod palcom Jonathan Dayton a Valerie Faris, tvorcovia oscarovej Little Miss Sunshine či skvelej indie romantiky Ruby Sparks. Oscarovú Emmu Stone a Stevea Carella doplnia Elisabeth Shue, Sarah Silverman, Alan Cumming, Andrea Riseborough, Eric Christian Olsen, Natalie Morales či Bill Pullman. Americká premiéra je stanovená na 22. septembra 2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia