Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2017, 17:18
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Monika Sakmanová, členka skupiny Ladylicious, je novou tvárou adidas a motivuje ženy, aby sa dokázali kreatívne vyjadriť pohybom

MÓDA
Uložiť Uložené

Tvrdí, že zacvičiť si vieme kdekoľvek a s čímkoľvek. Stačí len otvoriť oči.

Značka adidas v marci odštartovala kampaň, ktorá má ženy motivovať k cvičeniu svojou kreativitou. Veľký dôraz kládla na to, kto bude ich meno v tejto kampani reprezentovať. Monika Sakmanová, profesionálna tanečníčka skupiny Ladylicious, je kombináciou ženskej atraktívnosti a dynamického pohybu. Miesto ambasádorky kampane #HereToCreate jej preto určite patrí právom. Pohyb je jej každodennou súčasťou a tanec, ktorý robí od destva je jej prácou, ktorú miluje. Moniku sme trošku vyspovedali a okrem svojej vášni k tancu, nám prezradila aj to, že samotná značka adidas je jej srdcovou záležitosťou.

Monika, ty si profesionálna tanečníka, pôsobíš s tanečnou skupinou Ladylicious, ako dlho sa už tancu venuješ?

Tancu sa venujem od detstva. Do tanečného štúdia Jumbo som začala chodiť ako 10 ročná, avšak k tancu ma to ťahalo oveľa skôr. Mamina mi vždy hovorievala, že už v brušku som vystrájala (smiech).

Je tanec niečo o čom si snívala od malička, či ako si sa k nemu dostala?

Áno, bola som veľmi aktívna už od malička. V škôlke som nahovorila kamarátky, aby sme si založili dievčenskú tanečnú skupinu a už odvtedy som to brala naozaj veľmi vážne Spravil sa konkurz a namiesto domácich úloh, sme spoločne tancovali v detskej izbe a trénovali rôzne tanečné kroky. Potom sme vystupovali pre rodičov s našimi super choreografiami v kultúrnom dome Mankovce. Na pódiu som v podstate od malého dievčatka a sú to pre mňa tie najkrajšie spomienky! Vždy som snívala o tom byť profesionálnou tanečnicou.

Monika Sakmanová, členka skupiny Ladylicious, je novou tvárou adidas a motivuje ženy, aby sa dokázali kreatívne vyjadriť pohybom

Akým štýlom tanca sa venuješ, čo je tvoja primárna parketa?

Na Slovensku máme veľmi šikovných a talentovaných tanečníkov, ktorí sa špecializujú na tri až štyri tanečné štýly. Ja si myslím, že my sme výnimočné práve tým, že dokážeme zatancovať takmer všetko. Mne osobne sú najviac srdcu blízke minimalistické ženské sexy choreografie, voláme to štýl Ladystyle.

Momentálne vystupuješ aj v televíznej šou Tvoja Tvár znie povedome, zároveň sme však postrehli tvoje meno v spojení so značkou adidas. O čo sa jedná?

adidas ma oslovil, aby som sa stala ich ambasádorkou pre novú kampaň HereToCreate. Veľmi ma to potešilo, keďže adidas je moja srdcová záležitosť ešte od čias, kedy som videla prvý klip od Missy Elliott a všetci tanečníci boli nahodení v adidas súpravičkách:) Kampaň HereToCreate je zameraná hlavne na ženy a keďže mám rada ženskosť, neváhala som ani sekundu. Kampaňou vyzývame ženy, aby využívali svoju kreativitu pri cvičení a vyhli sa nudným a zaužívaným cvikom. Stačí len otvoriť oči a vlastná kreativita nám ukáže, že zacvičiť si vieme kdekoľvek a s čímkoľvek. Naše bezprostredné okolie a príroda nám ponúka naozaj veľa možností. Myslím si, že to nesie v sebe naozaj krásny odkaz, ako si treba vážiť veci, ktoré sú v podstate zadarmo.

Monika Sakmanová, členka skupiny Ladylicious, je novou tvárou adidas a motivuje ženy, aby sa dokázali kreatívne vyjadriť pohybom

Spolupráca s adidas, denné tréningy a zároveň hodiny tanca v štúdiu Jumbo, ako to všetko zvládaš?

Ja sa riadim heslom, že všetko sa dá, keď sa chce! Ja svoju prácu milujem a každý deň ďakujem, že mám také šťastie, že môžem robiť to, čo ma baví . A navyše, mi to dodáva energiu ešte na ďalšie koníčky, či spolupráce.

Ako kampaň prebieha, čo už máte za sebou a na čo sa môžeme ešte tešiť v rámci kampane v najbližšej dobe?

Máme za sebou kampaňové fotenie v Elektrárni v Piešťanoch aj s modelkou Sisou Križanovou a bežkyňou Peťou Fašungovou. Taktiež sme na instagrame spustili športovú HereToCreate výzvu, z ktorej čoskoro budeme vyberať najkreatívnejšie fotky dievčat pri cvičení. Tie získajú vstup na náš exkluzívny HereToCreate event, ktorý sa koná už 20. mája v Design Factory. Tak neváhajte sa ešte do 2.mája do výzvy zapojiť a ukážte my aj vy, vašu kreativitu! Stačí pridať na instagram kreatívnu fotku z cvičenia, nezabudnúť na hashtag #heretocreate a vstup na event môže byť váš.

Monika Sakmanová, členka skupiny Ladylicious, je novou tvárou adidas a motivuje ženy, aby sa dokázali kreatívne vyjadriť pohybom

Bolo fotenie kampane v Piešťanoch náročné alebo si si ho naplno užila?

Fotenie bolo síce náročné, ale keďže sa tam zišiel naozaj skvelý tím ľudí, tak sme aj zabudli po celom dni, že už nevládzeme. Bol to veľmi príjemný deň, na ktorý budem vždy rada spomínať:)

Čo sa budú môcť naučiť dievčatá na HereToCreate evente?

Každá z nás, troch ambasádoriek, má pripravený pre účastníčky eventu športový workshop. So Sisou Križanovou sa baby naučia základné prvky boxu, so mnou si zatancujú a s Peťou Fašungovou si budú môcť na záver zabehnúť pár kilometrov. Hlavne si spoločne ukážeme, ako vieme byť pri športovaní kreatívne!

Monika Sakmanová, členka skupiny Ladylicious, je novou tvárou adidas a motivuje ženy, aby sa dokázali kreatívne vyjadriť pohybom

Aký je tvoj obľúbený adidas kúsok?

Jednoznačne tenisky, ktoré nosím všade! Ale každý jeden, ktorý mám, milujem.

Čo pre teba predstavuje vrchol kariéry?

Kde by si si chcela ešte zatancovať, prípadne s kým? Vrchol kariéry som už z môjho uhlu pohľadu dosiahla, a to práve tým, že ma živí to, čo milujem. Som vďačná za všetko, čo som v živote s tancom zažila a aj za to, čo ešte príde. Som veľmi spokojná s tým čo mám :)  

Domov
Zdieľať
Diskusia