Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. marca 2017, 10:13
Čas čítania 0:00
johnnybravo

V akom veku sú ženy pre mužov najpríťažlivejšie a kedy budeš dostávať najvyšší plat? Najideálnejší vek sa v jednotlivých oblastiach líši

ZAUJÍMAVOSTI VEK
Uložiť Uložené

Náš život má niekoľko dopredu nastavených míľnikov.

Náš život je dlhý a postupne sa v mnohých aspektoch mení a vyvíja. Portál Business Insider sa preto prostredníctvom niekoľkých štúdií detailne pozrel na to, kedy ľudia dosahujú vrchol v jednotlivých životných oblastiach a prišiel na niekoľko zaujímavých poznatkov, ktoré máš teraz možnosť preskúmať aj ty. 

V akom veku sú ženy pre mužov najpríťažlivejšie a kedy budeš dostávať najvyšší plat? Najideálnejší vek sa v jednotlivých oblastiach líši
Zdroj: blogspot

Deti sa nové veci vo všeobecnosti učia rýchlejšie v porovnaní so staršími osobami a lingvisti sa z veľkej časti zhodujú na tom, že najideálnejším vekom na začiatok štúdia úplne nového jazyka je vek okolo 7 až 8 rokov. Najlepšie sa deťom jazyky učia v čase, keď sa ešte nedostali do puberty.

Náš mozog starne spoločne s nami a jeho schopnosť spracovávať nové vnemy a podnety je samozrejme rozdielna u mladého človeka a u seniora. Údaje pritom ukazujú, že tvoj mozog zvláda spracovávať podnety a fungovať efektívne okolo 18. roku života, na čo prišli vedci na základe testovania.

Ak sa ti často stáva, že si nedokážeš zapamätať meno človeka, ktorého si spoznal len pred pár minútami a si mladší než 22 rokov, potom nemusíš zúfať. Schopnosť zapamätať si meno cudzieho človeka dosahuje vrchol vo veku okolo 22 rokov, ale ak si už teraz starší, lepšie to už skutočne nebude.

Odporúčané
V akom veku sme vnímaní opačným pohlavím za najviac sexuálne príťažlivých? V akom veku sme vnímaní opačným pohlavím za najviac sexuálne príťažlivých? 13. apríla 2019, 10:39

Kedy dosahujú ženy vrchol svojej atraktivity pre obyčajného nezaujatého muža? Výsledky dátovej analýzy zo zoznamovacieho portálu OKCupid ukázali, že mužom sa najviac páčia ženy okolo 23 rokov a platilo to aj pre mladších mužov a dokonca aj pre staršie ročníky.

Skonštatovať, že je tvoj život skvelý a si s ním aj celkom spokojný, to je cieľom väčšiny z nás. Tušil si však, že podľa jedného zaujímavého výskumu z Nemecka sa práve mladí, len 23-roční ľudia umiestnili na prvej priečke v rebríčku životnej spokojnosti, ak sa na svoju životnú púť mali pozrieť vo všeobecnosti.

Chcel by si sa udržať vo forme aj vo vyššom veku a rád sa staráš o svoje svaly? Svaly budeš mať najsilnejšie približne v 25. roku života a ak na nich budeš v nasledujúcich rokoch dostatočne tvrdo pracovať, ich pevnosť, a teda celková sila, sa udrží na rovnakej úrovni aspoň ďalších 10 rokov.

Predchádzajúce generácie často vstupovali do manželstiev už v nízkom veku a s potomkami to bolo veľmi podobné, avšak momentálne vo svete prevláda trend, že mladí ľudia odkladajú svadbu na neskôr. Ideálnym vekom na to, aby si sa konečne zosobášil a usadil je pritom vek 26 rokov, takže ak sa k nemu nezadržateľne blížiš, mal by si už mať vyhliadnutú aj potenciálnu polovičku.

V akom veku sú ženy pre mužov najpríťažlivejšie a kedy budeš dostávať najvyšší plat? Najideálnejší vek sa v jednotlivých oblastiach líši
Zdroj: Business Insider

Maratón síce nie je najbežnejšia činnosť a zabehnúť si ho za život zvládne len celkom nízke percento ľudí z celkovej populácie, avšak ak by si chcel podať svoj najlepší osobný výkon, na jeho štart by si sa mal postaviť vo veku 28 rokov.

Aj naše kosti sa postupom času stávajú krehkejšími a menej odolnými voči zlomeninám. Strachovať sa o ich pevnosť však nemusíš aspoň do 30. roku života, kedy sú naše kosti najpevnejšie a najhustejšie, takže zlomeniny prichádzajú ťažšie.

Šach je skvelý spôsob, ako stráviť svoj voľný čas pri aktivite, pri ktorej si treba aj potrápiť svoje mozgové bunky. Keby si sa chcel uistiť, že ti šach pôjde naozaj najlepšie, mal by si ho začať aktívne hrať vo veku 31 rokov, keďže to je obdobie, kedy sa najznámejším šachistom na svete darilo zrejme najviac.

Možno by si človek mohol myslieť, že dieťa si zapamätá neznámu tvár oveľa jednoduchšie ako dospelá osoba, ale nie je tomu celkom tak. Najlepšie v teste zapamätávania nových tvárí obstáli 32-roční ľudia, takže sa ešte ničoho nemusíš báť.

Ak by si sa jedného dňa rád zapísal medzi výhercov Nobelovej ceny, potom ti stačí počkať do obdobie okolo 40. roku tvojho života. Výskumníci zistili, že výhercovia Nobelovej ceny mali v priemere 40 rokov, keď ju obdržali, a preto máš zrejme ešte dostatok času na vymýšľanie svojej budúcej práce.

Rozdielne platové podmienky pre ženy a mužov ešte stále existujú v mnohých zamestnaniach a ak sa na platové ohodnotenie pozrieme vo všeobecnosti, ženy dosahujú svoj platový strop okolo 39. roku života, pričom muži pokračujú v raste až do 48. roku života.

Čím si skúsenejší, tým lepšie sa vieš vyznať v ľudských emóciách. Zaujímavá štúdia nechala 10-tisíc ľudí v priebehu niekoľkých sekúnd zanalyzovať časť tváre, na základe ktorej mali povedať, akú emóciu v nej našli a najlepšie v teste obstáli ľudia medzi 40. a 50. rokom života.

Vždy každému hovoríš, že ti matematika nikdy nešla a ledva si prechádzal cez jednotlivé ročníky? Nič si z toho nemusíš robiť, pretože napríklad taká aritmetika, čiže základné operácie s číslami, sa zdokonaľuje až vo veku približne 50 rokov.

Ako sme už vyššie uviedli, najspokojnejšími ľuďmi sú osoby vo veku približne 23 rokov, ale keď potom prekonajú krízu stredného veku, šťastie sa im zase pomaly vracia do života a maximalizuje sa vo veku 69 rokov.

Tvoja slovná zásoba sa vekom rozrastá, čo je celkom logické, a najširšou sa stáva pred sedemdesiatkou, kedy poznáš toľko slov, že by si pokojne mohol napísať aj nový slovník.

Mladší ľudia sa neustále porovnávajú so svojimi kamarátmi či idolmi a často nie sú spokojní so svojimi telami, aj keď na to nemajú veľa dôvodov. Na druhej strane, čím je človek starší, tým je sebavedomejší a jeho telo sa mu páči oveľa viac, takže väčšina z nás je na svoju postavu hrdá až niekedy po sedemdesiatke.

Kedy je človek vyrovnaný so svojím životom po psychickej stránke a najradšej by na ňom už nič nemenil? Jeden z výskumov prišiel s výsledkami, že so svojím životom sú ľudia najspokojnejší až okolo 82. roku života.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia