Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2017, 11:43
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Brazílska polícia si s pašeráckym lietadlom poradila ako v akčnom filme. Autom narazili do krídla, aby mu zabránili vzlietnuť

ZAUJÍMAVOSTI DROGY LIETADLO
Uložiť Uložené

Zábery ako vystrihnuté z hry GTA.

Ľudia si na svoje živobytie zarábajú rôznymi spôsobmi. Väčšina z nich sa snaží získať peniaze legálnym spôsobom a poctivou prácou, lenže na druhej strane zákona sa potom nachádzajú napríklad pašeráci. Obchádzanie colnej kontroly vie rôznymi organizáciám priniesť miliónové zisky a pašovať sa dá prakticky čokoľvek od drog, cez zvierať až po elektroniku. Brazílski policajti v nasledujúcom videu prenasledovali malé lietadlo na provizórnom letisku, pretože vedeli o tom, že by sa v ňom mali nachádzať pašeráci. Najskôr tipovali, že pôjde o zásielku drog, a tak ku celej akcii pristupovali veľmi seriózne, avšak po príchode na letisko zbadali rozbiehajúce sa lietadlo a keby sa mu podarilo vzlietnuť, partia policajtov vo vozidle na zemi by s celým prípadom už veľa nenarobila.

Rozhodli sa preto využiť tvrdú silu a namiesto špeciálnych manévrov vodič šliapol na plyn, rozbehol sa ku ľavej strane lietadla a bez zaváhania narazil priamo do krídla, čo spôsobilo, že lietadlo havarovalo a nebolo schopné vzlietnuť. Video staré už zopár rokov sa stalo obrovským hitom na portáli Reddit a vďaka správam z toho obdobia sme mohli zistiť, že v lietadle sa napokon nenachádzali drogy, ale elektronika vo vysokej hodnote. Pašovanie elektroniky je pritom v Brazílii celkom bežné, pretože miestne dane na rôzne zariadenia dosahujú výšku až 80 percent, a tak sa zločinecké organizácie snažia elektroniku zabezpečovať prefíkanými ilegálnymi spôsobmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia