Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2017, 11:59
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Switch a nová Zelda neprestávajú prekvapovať. Ide o najrýchlejšie predávanú konzolu od Nintenda

TECH
Uložiť Uložené

Japonský priekopník z herného priemyslu má dôvod na oslavu.

O tom, že z hybridnej novinky Nintendo Switch bude jedného dňa obrovský hit, bolo viac-menej jasné už po oficiálnom predstavení, ktoré prebehlo ešte začiatkom januára. Kombinácia vlastnej batérie a vlastného displeja ponúka jedinečnú príležitosť hrať takmer kdekoľvek, takže ak k tomu pridáme aj rozsiahly či do detailu prepracovaný svet nového exkluzívneho titulu The Legend of Zelda: The Breath of The Wild, vznikne z toho takmer dokonalý recept na úspech. A presne to sa za uplynulý víkend po oficiálnom spustení predaja dlhšie očakávanej konzoly stalo.

Switch a nová Zelda neprestávajú prekvapovať. Ide o najrýchlejšie predávanú konzolu od Nintenda
Zdroj: Nintendo

Switch a Zelda, ktorej vývoj začal ako 8-bitový prototyp, žnú úspech za úspechom. Po pozitívnych recenziách popredných tech webov sú pulty niektorých obchodov v Spojených štátoch amerických, a nielen v tých, doslova vybrakované. Nie je teda asi ani žiadnym prekvapením, že ide o najrýchlejšie predávanú hernú konzolu z dielne ostrieľaného japonského výrobcu. Ani jeden jeho model tam doteraz nedokázal za dva dni predať toľko kusov ako Nintendo Switch.

Informácie pochádzajú priamo od jedného z redaktorov amerického plátku New York Times, ktorý ich len nedávno zverejnil na Twitteri. A keďže Nick Wingfield robil rozhovor s prezidentom Nintendo America, tak je snáď každému jasné, že nejde len o nejaké dohady alebo špekulácie z internetu. Nick tiež prezradil, že predaje idú aj novej Zelde, pričom legendárnu RPG hru vo vynovenom kabáte s novými hernými prvkami zároveň označil za "najlepšie predávaný samostatný launch titul" v histórii Nintenda. Slovíčkom samostatný mal, samozrejme, na mysli tie hry, ktoré nie sú súčasťou základného balenia žiadnej konzoly.

Recenzie odborníkov rozhodli

Za tak vysokým záujmom však nestojí iba netradičné hybridné prevedenie konzoly, ale aj pozitívne názory špecialistov na herný priemysel, čo znamená, že si výrobca dal záležať aj na kvalite hardvéru. Niektorí z nich dokonca označili The Breath of The Wild za jednu z najlepších konzolových hier, s akými sa za posledných pár rokov mali príležitosť stretnúť. Weby ako nintendolife.com, ign.com alebo gamespot.com jej bez akýchkoľvek komplikácií dali plný počet bodov a ako môžeme vidieť nižšie, nie sú jediné, ktorým sa tento podarený titul páčil.

Domov
Zdieľať
Diskusia