Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2017, 10:46
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Hybridná konzola Nintendo Switch má 6,2-palcový HD displej s dotykom. Aká je cena a kedy dorazí na pulty?

TECH HRY
Uložiť Uložené

Čerstvé detaily o inovatívnej novinke z Japonska.

Aj keď oficiálne predstavenie ďalšieho počinu od špičky herného priemyslu prebehlo ešte v októbri počas minulého roka, pomerne veľa dôležitých informácií zostalo i naďalej záhadou. Nintendo vtedy iba ukázalo a vysvetlilo princíp fungovania unikátneho hybridného prevedenia, takže sme až do týchto dní nepoznali kompletné technické špecifikácie, cenovku a ani konkrétny dátum dostupnosti. Všetko zmenilo len pred niekoľkými hodinami zrealizované mediálne podujatie v Tokyu, kde výrobca netradičnej konzoly odhalil chýbajúce detaily, a to vrátane kompatibilných hier, ktoré s novinkou prídu na pulty obchodov. Čo všetko teda vieme a aké zaujímavé herné tituly si na nej zahráme? 

Hardvérová výbava Switch pozostáva zo 6,2-palcového zobrazovacieho panelu so šetrným HD rozlíšením. Ak však použijeme dokovaciu stanicu, tak tá po pripojení televízie alebo monitora poskytne Full HD výstup a tiež dvojnásobne väčší grafický výkon. Samotná výdrž na jedno nabitie záleží od záťaže hardvéru. Výrobca tvrdí, že plná batéria dokáže poskytnúť šťavu na dva a pol až šesť a pol hodinové hranie. Výdrž samostatných ovládačov Joy-Con stále nepoznáme. Na ukladanie dát poslúži 32 GB interné úložisko, ktoré možno rozšíriť zasunutím microSD karty. 

Hybridná konzola Nintendo Switch má 6,2-palcový HD displej s dotykom. Aká je cena a kedy dorazí na pulty?
Zdroj: Nintendo

Konzola Nintendo Switch sa začne predávať od 3. marca 2017 za sumu okolo 300 dolárov, pričom po oficiálnom spustení predaja bude k dispozícii, okrem ďalších (1-2-Switch, Skylanders Imaginators a Just Dance 2017), aj dlho očakávaný kúsok Legend of Zelda: Breath of the Wild. Rovnako padla zmienka o absencii softvéru na uzamykanie regiónov, takže je úplne jedno, kde si hybridnú konzolu zaobstaráme alebo kde sa ňou momentálne hráme. Na výber dostaneme z dvoch vizuálne odlišných konfigurácií. Jedna ponúkne šedý ovládač a tá druhá zase červeno modrý. Nintendo ale zatiaľ neprezradilo, aké tituly k jednotlivým verziám konzoly pribalí, tvrdí web Polygon. V priebehu roka by sme sa mali dočkať aj hier ako Super Mario Odyssey, Xenoblade Chronicles 2, Skyrim, Fire Emblem Warriors alebo Splatoon 2

Domov
Zdieľať
Diskusia