Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2016, 23:53
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Nintendo ukázalo hybridnú konzolu Switch s unikátnym systémom, ktorý nám umožní hrať takmer kdekoľvek

TECH
Uložiť Uložené

Legendárny japonský výrobca herného hardvéru prichádza so zaujímavou novinkou.

Ešte v apríli obletela celý svet oficiálna správa, v ktorej sa hovorilo, že Nintendo plánuje onedlho priniesť ďalšiu hernú konzolu. Spoznali sme vtedy približný dátum príchodu na pulty obchodov, no dátum predstavenia vrátane ďalších podrobných informácií až dodnes chýbali. Rovnako nebolo známe spotrebiteľské označenie, a preto jej mnohí hovorili jednoducho iba NX. Dnes však konečne poznáme nielen finálny názov, ale aj unikátne konštrukčné prevedenie, dizajn a menšiu časť z jej technických špecifikácií. Privítajte hybridnú konzolu Nintendo Switch.

Switch vyniká v obrovskej flexibilite. Narozdiel od Xboxu alebo PlayStation pozostáva z takzvanej skladacej konštrukcie, prostredníctvom ktorej z nej môžeme spraviť buď klasickú hernú konzolu do obývačky alebo prenosnú konzolu s kompaktnejšími rozmermi a vlastným displejom. Všetko teda záleží iba od našich potrieb - či máme čas sedieť pred televízorom alebo musíme niekam fyzicky ísť. Po rýchlej a naozaj praktickej transformácii môžeme potom pokračovať v hraní presne tam, kde sme naposledy skončili. 

Nintendo ukázalo hybridnú konzolu Switch s unikátnym systémom, ktorý nám umožní hrať takmer kdekoľvek
Zdroj: Nintendo

Samotnú konštrukciu tvorí hneď niekoľko častí, ktoré sa dajú vzájomne kombinovať. Hlavnou časťou je akýsi tablet, kam možno pripojiť dva ovládacie prvky (z ľavej a pravej strany) alebo ho môžeme bez nich vložiť do statickej dokovacej stanice. Od tej chvíle začne fungovať ako bežná neprenosná konzola. Ovládacie prvky navyše nevyžadujú fyzický kontakt, čo znamená, že disponujú bezdrôtovou technológiou. Oceníme to v prípade, ak chceme tento tablet položiť na stôl a pomocou prítomného stojanu nastaviť pevnú polohu. Malé ovládače iba odpojíme a chytíme do oboch rúk (alebo každý hráč jeden), vďaka čomu bude hranie na cestách opäť o niečo pohodlnejšie. Doma ich zase pripojíme k malej časti, z čoho následne vznikne jeden tradičný herný ovládač

Nintendo tvrdí, že integrovaný 7-palcový displej čerstvo predstavenej konzoly ponúka "HD rozlíšenie" a súčasťou výbavy je aj slot pre malé karty s hrami (tzv. GameCard). Rovnako vieme, že sa v útrobách nachádza hardvér od renomovanej spoločnosti Nvidia, čo s najväčšou pravdepodobnosťou zahŕňa čipset podobný tomu, ktorý poháňa niektoré mobilné zariadenia. 

Horúca novinka Nintento Switch sa začne predávať v marci počas budúceho roka. Cenu a ani kompletné technické špecifikácie zatiaľ nepoznáme

Nintendo ukázalo hybridnú konzolu Switch s unikátnym systémom, ktorý nám umožní hrať takmer kdekoľvek
Zdroj: Nintendo
Domov
Zdieľať
Diskusia