Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2017, 11:25
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Ako Apollo astronauti pred nimi. Vesmírna spoločnosť SpaceX pošle dvoch ľudí na výletnú cestu okolo Mesiaca

TECH ELON MUSK
Uložiť Uložené

Ďalší odvážny plán Elona Muska.

"Sme poctení oznámiť, že SpaceX umožní koncom budúceho roka dvoch súkromným osobám letieť na výlet okolo Mesiaca. Za misiu na Mesiac už zaplatili slušný depozit. Ako Apollo astronauti pred nimi, títo ľudia budú cestovať vo vesmíre so všetkými nádejami a snami našej civilizácie," takto nejak znejú slová z oficiálnej web stránky jednej zo spoločností známeho vizionára z USA. SpaceX v spolupráci s agentúrou NASA umožní dvom ľuďom za zrejme poriadne mastnú kopu peňazí vidieť na vlastné oči to, čo drvivá väčšina z nás nikdy neuvidí. Po desiatkach rokov sa tak vrátime na miesto, ktoré je dnes často spájané s jednou z najväčších konšpirácií na svete. 

Súkromný let na Mesiac uskutočnia prostredníctvom vylepšenej generácie vesmírnej lode Dragon 2. Na jej vývoji sa finančne podieľala a spolupracovala aj NASA, a to v rámci programu Commercial Crew Program. Pohon zase zabezpečí obrovská raketa Falcon Heavy, ktorú vyhotovila z vlastných zdrojov spoločnosť SpaceX. Prvý test pýchy Elona Muska prebehne toto leto. Takzvaná demonštračná misia, kde sa zatiaľ nezúčastni živá posádka a kde je cieľ iba medzinárodná vesmírna stanica ISS, prebehne koncom roka 2017 a niekedy v druhom štvrťroku 2018 ju zopakujú aj s ľuďmi. Štart výletu navyše naplánovali na presne tú istú štartovaciu plošinu, odkiaľ letela posádka Apolla 11 v roku 1969. Okružný let bude autonómny a potrvá zhruba týždeň. Čoskoro by mali na svetlo sveta vyplávať ďalšie zaujímavé informácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia