Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2017, 19:55
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Zeleň ako súčasť obývacej miestnosti a dizajnová moderna. Aj také môže byť bývanie na okraji Bratislavy

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Ďalší krásny byt z nášho hlavného mesta, o ktorého projektovú časť sa postarali RULES Architekti.

Architekti, ktorí v tom čomu sa venujú patria medzi najlepších na Slovensku a možno aj v Českej republike, sú slová asi najlepšie vystihujúce ateliér RULES. Pre našich pravidelných čitateľov už zrejme dobre známa spoločnost, ktorá má relevantné skúsenosti a veľa zrealizovaných projektov naprieč našou krajinou, ale aj nám blízkych štátov. V dnešnom článku nám ale odhalia ďalší pôsobivý byt ukrytý na okraji nášho hlavného mesta.

Konkrétne zablúdime do mestskej časti Rusovce, ktorá patrí v posledných rokoch medzi často vyhľadávané lokality. A pravdupovediac, vôbec sa nečudujeme. Teraz už ale upriamíme celú našu pozornosť samotnému trojizbovému bývaniu. Zaujimavé útočisko patriace štvorčlennej rodine, disponuje výmerou činiacou 93 metrov štvorcových a k tomu môžeme kľudne pripočítať ďalších 20 navyše vďaka terase. Určite nebudeme ďaleko od pravdy, ak povieme, že obdobná obytná plocha by nám všetkým postačovala pre spokojný a šťastný život. Priestranný byt plný moderného zariadenia, príjemných farebných kontrastov a kvalitných materiálov, priblížne takto by mohla znieť veľmi stručná charakteristika.

Nás v redakcii ale okrem spomínanej terasy zaujala taktiež "živá" stena z rastlín v obývacej miestnosti. V našich končinách stále pomerne netradičný interiérový prvok, ktorý ale vo svete naberá čoraz viac na popularite, však vôbec neslúžli len ako každá iná dekorácia. Dokáže totiž zvýšiť vlhkosť vzduchu v miestnosti, ale aj jeho očistenie od rôznych chemických škodlivín. Čo je aktuálne viac než len vítané v mnohých domácnostiach. Lepší obraz o uvedenom hniezdočku v kľudnejšom prostredí Bratislavy, si ale budete môcť urobiť skrz galériu snímkov od Petra Čintalana.

My dávame rovných 10 bodov z 10 možných a dôvod je jednoduchý. Nehnuteľnosť nie je zaujímavá/pekná len po estetickej stránke, ale aj po funkčnej, čo je s pribúdajucím vekom niekedy oveľa dôležitejšie.

"Prevádzkové rozdelenie priestorov na dennú a nočnú zónu umožní fungovanie všetkých členov rodiny s rozličnými režimami a potrebami." - Krátky úryvok z rozsiahlého popisu nachádzajúci sa priamo na webe bratislavského ateliéru.

Pokiaľ viete aj o iných architektonických alebo dizajnérskych štúdiách z našich končín, ktoré taktiež stoja za pozornosť širšieho publika, tak neváhajte a pošlite nám tip na e-mailovú adresu uvedenú v profile vyššie. Ďakujeme za podporu!

Domov
Zdieľať
Diskusia