Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2017, 12:15
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Bratislavský Riverpark odhaľuje ďalší luxusný byt plný mramoru a kontrastov

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Honosne pôsobiací projekt na brehu Dunaja, ktorý si možno zamilujete aj vy.

Architekti, ktorých prácu sme už viackrát obdivovali aj na našej stránke a dnešok nebude výnimkou. Áno, na mysli máme bratislavské štúdio RULES sídliace v Ružinove. V prípade, že sa vám predchádzajúce projekty z akéhokoľvek dôvodu nepodarilo postrehnúť, môžete to napraviť srz daný link tu. Teraz už ale prejdime k nehnuteľnosti nachádzajúcej sa vo veľmi exkluzívnom prostredí hlavného mesta.

Na brehu Dunaja v komplexe zvanom Riverpark nájdeme vskutku veľké množstvo nadštandardných bytov plných luxusu. Nad väčšinou ale vyčnieva bývanie s výmerou 90 metrov štvorcových, v ktorom hrá hlavný prím mramor. Materiál, ktorý je akýmsi synonymom majetnosti, je naozaj krásny a nehnuteľnostiam dodáva úplne nový rozmer, čoho dokonalým príkladom je aj dané útočisko dokončené pred 18 mesiacmi.

"Mramorový byt", ako znie oficiálny názov projektu z portfólia vyššie menovaných tvorcov, vznikal v štádiu návrhov rovné 4 mesiace a ich cena bola pomerne prijateľných 1800 €. Nádherné a ukážkovo priestranné sídlo nie je využívané každodenne, a tak architekti popustili uzdu fantázie a vyhrali sa s mnohými prvkami, ktoré by za bežných okolností zrejme neboli veľmi prípustné. Okrem už spomínaného využitia kameňa to je taktiež hra s výraznými kontrastmi farieb alebo zakomponovanie čiernej na naozaj veľkých plochách. Všetky jednotlivé fragmenty však spolu hrajú aj napriek trochu zložitejšej predstave na výbornú, o čom sa môžete presvedčiť aj sami skrz skvelú sériu snímkov od fotografa menom Peter A. Sellar.

Viete si predstaviť obývať obdobne ladenú nehnuteľnosť aj z dlhodobejšieho hľadiska, alebo len podobne ako samotný majiteľ pár dní mesačne? Váš názor nám môžete zanechať v komentároch situovaných pod galériou.

"Napriek faktu, že majiteľ miluje mramor, sme to s ním neprehnali a použili ho v správnej miere na tých správnych miestach, takže interiér pôsobí aj s kameňom teplo a útulne." - Výstižný opis priamo od tvorcov.

Pokiaľ viete aj o iných architektonických alebo dizajnérskych štúdiách z našich končín, ktoré taktiež stoja za pozornosť širšieho publika, tak neváhajte a pošlite nám tip na e-mailovú adresu uvedenú v profile vyššie. Ďakujeme za podporu a spoluprácu!

Domov
Zdieľať
Diskusia