Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2017, 12:25
Čas čítania 0:00
Martin M.

Fanúšikovia športiakov, držte sa. Hybridné Mustangy prichádzajú

TECH FORD MUSTANG
Uložiť Uložené

Jedno z ikonických Amerických muscle áut sa dočká elektrického pohonu. Ford sľubuje nadupaný hybrid s výkonom, ktorý nesklame

Hybridné športiaky síce nie sú žiadnou novinkou, no jeden z najlacnejších kúskov od firmy BMW i8 sa pohybuje okolo sumy 150 000 dolárov. Cenovo dostupný hybrid, ktorý by bol zároveň nadupaným športiakom, nám však čoskoro zatrúbi popod okná – Ford ohlásil debut hybridného Mustangu na rok 2020. Fanúšikovia Mustangov sa nemusia obávať výkonu, Ford tvrdí, že hybridný Mustang nám predstaví s nadupanou V8-mičkou.

Ilustračné foto - Mustang zo salónu v Ženeve 2014

Fanúšikovia športiakov, držte sa. Hybridné Mustangy prichádzajú
Zdroj: commons.wikimedia.org

V tomto prípade pôjde o kombináciu palivaelektrického pohonu. Hybridný Mustang sa však nebude dať nabíjať ako väčšina elektricky-poháňaných áut. Podobne ako funguje Toyota Prius, elektrina potrebná na pohon bude generovaná samotným autom a následne uložená do akumulátora. Tým pádom tento nový Mustang nebude mať nijak ohromný dojazd v rámci používania elektrického pohonu oproti klasickým, nabíjateľným autám, napriek tomu bude množstvo spotrebovaného benzínu podstatne menšie, než majú podobne výkonné Mustangy dnes.

Okrem nového Mustangu sa Ford pustí aj do výroby hybridného F-150 pickupu, ktorý bude fungovať na podobnom princípe ako Mustang. Vyzerá to tak, že Ford si nechce nechať ujsť príležitosť na automobilovom trhu a hoci zatiaľ ide o vozidlá iba s čiastočným elektrickým pohonom, Tesle pribudol ďalší konkurent. Čo hovoríš na tento kúsok od Fordu ty? Pozdáva sa ti zmena alebo mal tento ikonický športiak zostať iba pri klasickom pohone?

Domov
Zdieľať
Diskusia