Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. decembra 2016, 12:11
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Vybrala sa na Aljašku za snehom a ľadovými medveďmi. Medvede síce našla, ale sneh akoby sa vyparil a nahradila ho depresia

ZAUJÍMAVOSTI SNEH
Uložiť Uložené

Klimatické zmeny trápia aj zvieratá.

Zahliadnuť a pozorovať ľadových medveďov patrí medzi to najkrajšie, čo môže človek v živote zažiť a na vlastnej koži si to nedávno chcela vyskúšať aj fotografka Patty Waymire. Dlho rozmýšľala, kde by sa medvede dali pozorovať najlepšie v ich prirodzenom prostredí a napokon si vybrala Aljašku, čiže miesto nie tak veľmi vzdialené od jej domova. Patty sa tešila na to, ako bude z diaľky zachytávať hravé momenty ľadových medveďov obklopených hustou snehovou prikrývkou, plaviacich sa na ľadových kryhách utvorených na hladine zátoky.

Po príchode na aljašský ostrov Barter Island však zažila šok. Už spočiatku sa jej zdalo, že sneh v okolí akosi absentuje a po rozhovoroch s miestnymi obyvateľmi pochopila, že si nevybrala najlepší čas na návštevu. Obyvatelia sa jej stihli posťažovať, že po iné roky už v tomto období odhŕňali desiatky centimetrov snehu, ale tento rok to vyzerá inak. Predpokladajú, že sneh začne padať oveľa neskôr ako inokedy a sami cítia, že táto zima je oveľa teplejšia v porovnaní s tými minulými. Patty sa však nevzdala a aj tak sa vybrala hľadať ľadové medvede, čo sa jej aj podarilo, lenže zamýšľané fotografie sa zmenili na zábery plné depresie a zúfalstva.





Domov
Zdieľať
Diskusia