Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
6. decembra 2016, 1:01
Čas čítania 0:00
Marek R.

Je to potvrdené. Titul pre víťaza Copa Sudamericana putuje do rúk klubu Chapecoense

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Sympatické gesto aj zo strany ich finálového súpera.

Pár rokov dozadu aj Slovensko veľmi výrazne zasiahla tragická správa o havárii lietadla hokejistov Lokomotivu Jaroslavľ na palube aj s našim Palom Demitrom a pred niekoľkými dňami sa športový svet opäť ponoril do smútku, keďže opäť vyhasli zbytočne mnohé životy. Futbalisti klubu Chapecoense sa už nevedeli dočkať finálového zápasu Copa Sudamericana, toho sa však, bohužiaľ, nedočkali. Letecké nešťastie si vyžiadalo stratu až 71 ľudských životov, medzi ktorými bolo aj 19 futbalistov tohto klubu.

Smutné taktiež je, ako sa médiá priživovali na tejto tragédii a naháňali si návštevnosť na vymyslených "senzačných" správach. Do svojich vymyslených správ neváhali zahrnúť PSG, Ronalda, Ronaldinha či Riquelmeho a už pred pár dňami ste si taktiež mohli prečítať, ako sa CONMEBOL rozhodol venovať triumf v tejto súťaži práve klubu Chapecoense. Juhoamerická futbalová konfederácia to vtedy síce ešte dementovala, no vďaka ich včerajšiemu vyjadreniu už je potvrdené, že šampiónmi tohto ročníka sú futbalisti Chapecoense.


Môže za to aj sympatický krok zo strany ich finálového súpera Atlético Nacional Medellín, ktorý takmer ihneď po tragickej havárii prišiel s návrhom, aby titul smeroval do rúk ich súpera. Okrem toho na konto Chapecoense poputujú dva milióny dolárov, za svoj mimoriadny akt Fair Play dostane kolumbijský klub polovicu z tejto sumy.

#forçachape

Fotka uverejnená používateľom Chapecoense (@chapecoensereal),

Domov
Zdieľať
Diskusia