Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2016, 13:09
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Slovenský internet opäť naletel. Nie, poľská polícia nezachytila chlapíka na LSD mysliaceho si, že je tiger

ZAUJÍMAVOSTI TIGER
Uložiť Uložené

Ďalšia vymyslená správa.

Svetový internet momentálne rieši obrovské problémy týkajúce sa toho, ako rýchlo sa po ňom vedia šíriť vymyslené správy bez akéhokoľvek relevantného zdroja. Nejdeme teraz rozoberať to, ako tieto vymyslené správy ovplyvňovali nedávne americké voľby, ale dnešné ráno nám nedalo nenapísať niečo o tom, ako málo stačí, aby slovenský internet zahltila úplná hlúposť. Populárne stránky začali vo veľkom zdieľať článok o chlapíkovi z českého Liberca, ktorý sa trochu nechal uniesť po užití LSD a mal sa nahý promenádovať po lese pri poľsko-nemeckých hraniciach mysliac si, že je tiger. Netušíme, ako môže človek vymyslieť podobnú hlúposť, no správa sa ujala a začali ju preberať známe slovenské denníky, rádiá aj portály.

Pravdou však je, že fotografie v žiadnom prípade nepochádzajú od poľskej polície, ako stránky uvádzajú, ale z ďalekého amerického štátu Virginia, kde sa nachádza stanica Mountain Lake Biological Station. Okrem iného spravuje niekoľko kamier rozmiestnených po lesoch v okolí a keď na konci októbra zodpovední pracovníci analyzovali získané zábery, narazili aj na nahého chlapíka. Ten objavil rozmiestnené kamery a jednoducho sa zabavil tak, že sa vyzliekol a pobehoval popred objektívy po štyroch končatinách ako zviera.


Ani tento článok však nebol jediným vymysleným príbehom na našom internete. Nedávno ním prebehla napríklad ďalšia nepravdivá správa o veľkej reforme fínskeho školstva, potom sa zase slovenské weby chytili vymyslenej iniciatíve zosnulého miliardára, ktorý mal vo svojej rodnej obci spraviť z každého obyvateľa milionára. Spomenúť môžeme aj správu o tom, ako mala americká televízia CNN vysielať pornografiu, čoho sme sa chytili koniec koncov aj my, ale okamžite po prevalení nepravdivosti sme článok doplnili a stiahli z obehu. Nikto teda nie je dokonalý a v dnešnom presýtenom svete nie je jednoduché identifikovať pravdivé a nepravdivé správy, no slepo zdieľať hlúposti od iných slovenských či českých webov nie je práve ten najšťastnejší návod, ako si fanúšikov získať na svoju stranu.

Domov
Zdieľať
Diskusia