Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2016, 11:10
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Samsung má rekordne nízke predaje smartfónov za posledné dva roky

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Horiaci smartfón rozhodne nerobí dobré meno.

Smartfón, ktorý sa aj po údajne opravenej verzii dá použiť ako ručný granát, určite nezvyšuje predaje spoločnosti. Podľa analýzy Samsung stratí na Galaxy Note 7 astronomických 15,5-miliárd eur a hoci má v zálohe podstatne väčší balík peňazí určený aj na takéto prípady, čiastočne príde o svoje renomé, ktoré sa preukáže na dlhodobom poklese predajnosti.

Už i dnes si podľa najnovších analýz hovoriacich o podiele na trhu za 3 tretí fiškálny kvartál môžeme všimnúť ročný pokles v danom období až o 13,5 % na 72,5 miliónov smartfónov, čo taktiež znamená najnižšie predaje za posledné 2 roky. Hoci sa nachádzajú na samotnej špičke, hranicu 20 % podielu trhu naposledy prekonávali v roku 2014. Môžeme konštatovať, že o 3 mesiace bude táto spoločnosť pravdepodobne vďačná aj za uvedenú pätinu, totiž obdobie sumarizuje predaje iba niekoľko týždňov od začiatku predaja Galaxy Note 7 nezahŕňajúc údajne opravenú verziu a definitívne ukončenie predaja smartfónu. 

Čoskoro sa tak dočkáme ďalšieho negatívneho rekordu, či však bude pre Samsung znamenať opustenie pozície top lídra na trhu, známe nie je. Je zaujímavé pozorovať, ako sa medzi elitu postupne dostávajú aj nováčikovia a výrobcovia, na ktorých sa v minulosti pozeralo skôr skepticky. Huawei P9 sa predáva viac než dobre a nesmieme zabúdať ani na OPPO a Vivo smartfóny. Podarí sa spoločnosti Huawei prepracovať na druhú pozíciu?

Samsung má rekordne nízke predaje smartfónov za posledné dva roky
Zdroj: www.macrumors.com
Anketa:
Kúpili ste/Mali ste v pláne kúpiť Galaxy Note 7?
Áno
Nie
Áno
19 %
92 Hlasov
Nie
81 %
404 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia