Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2016, 19:16
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Michael Fassbender predvádza v akčnom traileri pre Assassin’s Creed neuveriteľné bojové kreácie

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Assassin’s Creed má zálusk na titul najlepšieho filmu natočeného podľa blockbusterovej hry.

Nemôžem si pomôcť, Assassin’s Creed sa mi zatiaľ veľmi pozdáva. Herný svet milujem a aj keď ma s výnimkou Black Flag naposledy nadchol pred cca piatimi rokmi, oplýva obrovským potenciálom. Som veľmi rád, že Justin Kurzel a spol. si uvedomili, že ak ho chcú preniesť na strieborné plátna, nebude im stačiť len okopírovať príbeh a natočiť ho na kameru s pár akčnými scénami. Poňali to po svojom, a tak bude úplne odlišný prístup do Animusu, dostaneme sa hlbšie do štruktúr Absterga a viac sa zameriame na súčasnosť. 

Minimum zeleného plátna, maximálne úsilie priniesť čo možno najlepší a najautentickejší zážitok z filmu, či už zo strany tvorcov, alebo hercov. Minimálne tohto aspektu sa skutočne báť nemusíme, keďže hlavné roly prebrali Michael Fassbender,  Jeremy Irons, Brendan Gleeson či Michael K. Williams. Režíruje už spomínaný Justin Kurzel, zodpovedný aj za Macbetha, kde takisto spolupracoval s Fassym a Marion. 

Dej sa sústreďuje okolo postavy menom Callum Lynch. Ten pred trestom smrti unikne len vďaka tajnému projektu spoločnosti Abstergo, ktoré vďaka revolučnej technológii dokáže premietnuť spomienky našich predkov. Callum tak zistí, že je potomok kedysi slávneho vraha Aguillara žijúceho počas španielskej inkvizície v roku 1491. Následne prežije udalosti zo života svojho predchodcu a uplatní ich v prítomnosti. Niekoho to možno nepoteší, no v minulosť bude tvoriť cca tretinu filmu. Zvyšné dve budú prebiehať v súčasnosti. Je to logický krok vzhľadom na to, aké nákladné muselo byť natáčanie scén v minulosti, nehovoriac o tom, že ide o prvý film z pripravovaného univerza, takže sa doň ešte nemohlo naliať toľko peňazí. Na druhej strane je asi aj dobré, že sa režisér Justin Kurzel zameria na súčasnosť, snáď dostatočne objasní cech assassínov, Abstergo, Animus a všetko okolo toho.

Nevieme, či sa bude scenár zaoberať aj Úlomkami raja a inými záludnými dejovými linkami z hier, ktoré ostali nevyriešené a pravdepodobne sa nevyriešia už nikdy. Spomína sa však akýsi artefakt, takže nádej na prepojenie s hrami tu je.Treba si uvedomiť, že ide o hernú adaptáciu, no v prvom rade sa kompetentní snažili vytvoriť skvelý film, čo by nefungovalo, ak by chceli previesť hru na plátna doslova. V snímke uvidíme postavy z hry, avšak nie tie najdôležitejšie, akými sú Altair alebo Ezio. Čo sa vybavenia týka, mali by sme vidieť zbrane známe z hernej ságy. Assassin’s Creed dorazí do kín po neuveriteľne zdĺhavej pre-produkcii a problémoch s natáčaním 20. decembra 2016 a pokiaľ sa chcete dozvedieť ešte viac informácií, klikajte sem. 

Michael Fassbender predvádza v akčnom traileri pre Assassin’s Creed neuveriteľné bojové kreácie
Zdroj: FOX

Domov
Zdieľať
Diskusia