Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2016, 21:51
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Hodinky Apple Watch sú podľa novej štúdie jedným z najpresnejších fitness gadgetov

TECH FITNES
Uložiť Uložené

Kvalita je jednoducho kvalita.

Rozmach nositeľných zariadení so sebou priniesol bohatšie možnosti, ktoré nám vedia výrazne uľahčiť ako používanie smartfónov, tak aj budovanie vysnívanej postavy. Vďaka ich kapacitám vieme totiž zistiť také informácie, aké by sme bez nich za bežných okolností tak ľahko nepoznali. To zahŕňa spálené kalórie, prejdenú vzdialenosť, detailnú zmenu prevýšenia a tie lepšie gadgety ponúkajú aj užitočný snímač srdcového tepu. Otáznou však zostáva presnosť prítomných senzorov a ďalších technologických výdobytkov, ktoré dáta počas pohybovej aktivity zbierajú alebo vyhodnocujú.

Vďaka čerstvo publikovanej štúdii na odbornom webe JAMA Cardiology dnes vieme, že jedným z najpresnejších fitness doplnkov na sledovanie športového výkonu sú práve Apple Watch. Samozrejme, kvality týchto smartwatch z Kalifornie nikto nepodceňoval, no teraz to konečne máme biele na čie čierne na bielom. Podľa slov odborníkov sa pri meraní nášho tepu môžu chváliť až 90-percentnou presnosťou

Spomínaná štúdia pozostávala z troch druhov fyzických záťaží, 50 dobrovoľníkov a štyroch gadgetov - Fitbit Charge HR, Mio Alpha, Basis PeakApple Watch. Všetky uvedené kúsky patria medzi to najlepšie, čo v súčasnosti nájdeme na pultoch obchodov. Podstatné ale je, že k záveru dospeli použitím EKG (99-percentná presnosť), ktorého výsledky porovnávali s výsledkami z testovaných nositeľných zariadení.

Hodinky Apple Watch sú podľa novej štúdie jedným z najpresnejších fitness gadgetov
Zdroj: Apple
Domov
Zdieľať
Diskusia