Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2016, 11:11
Čas čítania 0:00
johnnybravo

V Dubaji sa začala stavať nová najvyššia budova sveta. Stáť bude takmer 1 miliardu a hotová by mala byť už v roku 2020

ZAUJÍMAVOSTI DUBAJ
Uložiť Uložené

Architektonický projekt z Dubaja.

Dubaj sa za posledných pár desaťročí zmenil z púštnej pustatiny na jedno z najlákavejších miest sveta. Momentálne sa v ňom dokonca nachádza aj najvyššia budova sveta v podobe Burdž Chalífa vo výške 828 metrov, lenže ambície v Spojených arabských emirátoch pri tomto mrakodrape nekončia. Pred pár dňami, tento pondelok, bola totiž slávnostne zahájená výstavba nového mrakodrapu s názvom The Tower. Za jeho dizajnom stojí Španiel Santiago Calatrava Valls známy pre svoje odvážne architektonické výtvory a nezaháľal ani teraz, keďže len samotná cena novej veže by sa mala vyšplhať na miliardu dolárov, čiže cez 900 miliónov eur.

O výstavbu veže The Tower sa postará spoločnosť Emaar Properties a na jej vrchole o pár rokov turisti nájdu špeciálnu 360-stupňovú výhliadkovú plošinu, z ktorej sa budú môcť pokochať nielen celým Dubajom, ale aj oblasťou za ním. Veža bude dokonca upevnená aj lanom a jej výstavba by mala byť dokončená v roku 2020. Aj keď sa už teraz vie, že The Tower prevezme titul najvyššej budovy sveta, zatiaľ sa oficiálne nevie jej budúca výška, pretože spoločnosť Emaar Properties prezradila len toľko, že bude o trošku vyššia ako Burdž Chalífa. Nepôjde teda o svetoborný nový rekord, ale Dubaj opäť raz o čosi posunie hranice a veža aj celkom zaujímavo zapadne do atmosféry mesta.  

Domov
Zdieľať
Diskusia