Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2016, 12:48
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Prehliadač Chrome zožerie o polovicu menej operačnej pamäte RAM. Google ho čoskoro aktualizuje

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Okamih, na ktorý mnohí netrpezlivo čakali.

Každý jeden internetový prehliadač je niečim špecifický. Explorer od Microsoftu nebol dobrý v ničom, Mozilla vyniká v bezpečnosti a Chrome zase v spomaľovaní osobných počítačov alebo mobilných zariadení, na ktorých beží. A keďže to jeho tvorcu nesmierne trápilo, Google 6. decembra vydá dlho očakávaný aktualizačný balíček, kde zameral pozornosť na nižšie zaťaženie operačnej pamäte RAM. Ak budeme po novom surfovať na webe a v Google Chrome otvoríme veľa kariet, pri prepínaní do iných aplikácií nepocítime spomalenie operačného systému. Lepšie povedané - nie tak skoro ako dnes.

Aktualizácia Chrome by mala podľa dostupných informácií zabezpečiť, že spotreba RAMky klesne zhruba o 50 percent. To poteší najmä používateľov starších modelov, kde majú k dispozícii menšie operačné pamäte. Ak prehliadač pohltí drvivú časť jej kapacity, inému softvéru veľa nezostane, čo potom pocítia na neplynulých reakciách, v horších prípadoch aj pádoch aplikácií.

Prehliadač Chrome zožerie o polovicu menej operačnej pamäte RAM. Google ho čoskoro aktualizuje
Zdroj: www.techradar.com
Domov
Zdieľať
Diskusia