Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2016, 18:46
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Fenomenálny Večný svit nepoškvrnenej mysle sa dočká televízneho spracovania

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Pripravovaný seriál odhaľuje producenta a scenáristu.

Trendy nezastavíte. Seriály momentálne prežívajú svoje zlaté obdobie. Výsledkom sú skvelé a originálne kúsky, ale aj mnoho rebootov klasických filmov. A práve tie sa nenažraní producenti snažia adaptovať do seriálov, čo je vždy trochu riskantný podnik. Teraz sa tejto pocty dostalo kultovej oscarovke Večný svit nepoškvrnenej mysle z pera Charlieho Kaufmana. Môže sa to zdať ako prinajlepšom zvláštny nápad, ale ryžovať sa musí. A aj napriek počiatočnej skepse tu pre vás máme niekoľko zaujímavých skutočností, ktoré by z projektu mohli vykresať atraktívny seriál.

Fenomenálny Večný svit nepoškvrnenej mysle sa dočká televízneho spracovania
Zdroj: Focus Features

V prvom rade, celý reboot by mal mať pod dohľadom producent Steve Golin a jeho spoločnosť Anonymous Content. Golin nie je žiadny zelenáč – na poli televízie produkoval oceňované hity, ako The Knick či Mr. Robot. Nenechal sa však zahanbiť ani vo svete strieborného plátna – jeho portfólio obsahuje Revenanta, End of the Tour či Spotlight. Celý reboot je stále v rannom štádiu príprav. Scenárista Zev Borow, ktorý sa podieľal na úspešnom seriáli ako Chuck a (u nás menej známom) sci-fi Forever, je však s Golinom už takmer dohodnutý a pripravený vrhnúť sa na písanie.

Seriálová mutácia Večného svitu nepoškvrnenej mysle určite nie je projektom, ktorý to bude mať jednoduché. Predovšetkým je film Michela Gondryho stále silno vnímaný ako majstrovské dielo s početným zástupom fanúšikov, ktorí určite z pripravovaného seriálu neskáču od radosti. Avšak, počkajme si. Producentský tým nám dáva nádej, že jeho členovia dobre vedia, čo robia.

Domov
Zdieľať
Diskusia